Ioan și andrei – ceasul al zecelea

„Veniţi de vedeţi” le-a zis EL S-au dus şi au văzut unde locuia şi în ziua aceea au rămas la EL Era cam pe la ceasul al zecelea. Ioan 1:39

Ioan şi Andrei erau din Betsaida şi, împreună cu fraţii lor Iacov şi Simon, care avea să fie supranumit Petru, erau ucenicii lui loan Botezătorul. Ascultând predica acestuia despre Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii, au simţit că descopereau ceea ce sufletul lor căuta de atâta vreme. Şi-au dat seama că acesta era cel mai important lucru pentru viaţa lor. Cineva care să le elibereze sufletul cu adevărat de povara păcatului. Ei urmaseră calea prescrisă de prorocul loan, dar aceasta era doar o fază pregătitoare pentru lumina deplină care avea să vină.

loan şi Andrei au trăit în ziua aceea o mare revelaţie despre ceea ce este esenţial în viaţă. Pentru prima dată, ei şi-au dat seama cât erau de dependenţi de Dumnezeu în ceea ce priveşte viaţa zilnică şi mai ales viaţa veşnică şi mântuirea. Ei erau conştienţi că se află în faţa unei mari şanse, aşa că s-au hotărât amândoi să se ataşeze Mântuitorului. S-au apropiat de El şi L-au întrebat unde locuieşte.

Mare a fost surpriza lui loan şi Andrei când au constatat cât de familiar şi prietenos S-a dovedit Isus atunci când i-a invitat să meargă cu El. Ei nu aveau să uite niciodată bucuria pe care au trăit-o alături de Hristos în prima lor zi de ucenicie.

După mai bine de şaizeci de ani, loan păstra încă vie în minte frumuseţea întâlnirii sale cu Mântuitorul. El a memorat cu exactitate şi ora la care se petrecea acest eveniment. Era ceasul al zecelea. După socoteala curentă a timpului, ziua era pe sfârşite. Seara aceea a rămas de neuitat.

Succesul la un pas de tine:

Ceasul întâlnirii adevărate cu Hristos va rămâne pentru totdeauna întipărit în minte. Este important să-L doreşti şi să-L cauţi.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor