Articolul precedentTöbb ajándék: több felelőség
  Articolul următorAcceptarea

  Ioan și andrei – ceasul al zecelea

  „Veniţi de vedeţi” le-a zis EL S-au dus şi au văzut unde locuia şi în ziua aceea au rămas la EL Era cam pe la ceasul al zecelea. Ioan 1:39

  Ioan şi Andrei erau din Betsaida şi, împreună cu fraţii lor Iacov şi Simon, care avea să fie supranumit Petru, erau ucenicii lui loan Botezătorul. Ascultând predica acestuia despre Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii, au simţit că descopereau ceea ce sufletul lor căuta de atâta vreme. Şi-au dat seama că acesta era cel mai important lucru pentru viaţa lor. Cineva care să le elibereze sufletul cu adevărat de povara păcatului. Ei urmaseră calea prescrisă de prorocul loan, dar aceasta era doar o fază pregătitoare pentru lumina deplină care avea să vină.

  loan şi Andrei au trăit în ziua aceea o mare revelaţie despre ceea ce este esenţial în viaţă. Pentru prima dată, ei şi-au dat seama cât erau de dependenţi de Dumnezeu în ceea ce priveşte viaţa zilnică şi mai ales viaţa veşnică şi mântuirea. Ei erau conştienţi că se află în faţa unei mari şanse, aşa că s-au hotărât amândoi să se ataşeze Mântuitorului. S-au apropiat de El şi L-au întrebat unde locuieşte.

  Mare a fost surpriza lui loan şi Andrei când au constatat cât de familiar şi prietenos S-a dovedit Isus atunci când i-a invitat să meargă cu El. Ei nu aveau să uite niciodată bucuria pe care au trăit-o alături de Hristos în prima lor zi de ucenicie.

  După mai bine de şaizeci de ani, loan păstra încă vie în minte frumuseţea întâlnirii sale cu Mântuitorul. El a memorat cu exactitate şi ora la care se petrecea acest eveniment. Era ceasul al zecelea. După socoteala curentă a timpului, ziua era pe sfârşite. Seara aceea a rămas de neuitat.

  Succesul la un pas de tine:

  Ceasul întâlnirii adevărate cu Hristos va rămâne pentru totdeauna întipărit în minte. Este important să-L doreşti şi să-L cauţi.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...