Articolul precedentA fiatalok istenfélő csatornái
  Articolul următorAtâta har

  Andrei – descoperire împărtășită

  Unul din cei doi, care auziseră cuvintele lui loan şi merseseră după Isus, era Andrei, fratele lui Simon Petru, El, cel dintâi, a găsit pe fratele său Simon şi i-a zis:„Noi am găsit pe Mesia” (care, tălmăcit, înseamnă Hristos), Şi l-a adus la Isus. Ioan 1:40-42

  Atunci când cineva face o mare descoperire, nu o poate păstra doar pentru sine şi simte nevoia să o împărtăşească. Bucuria descoperirii nu este întreagă dacă nu este dublată de bucuria împărtăşirii. Ea are o caracteristică foarte interesantă: atunci când se împarte, de fapt se multiplică.

  Andrei şi loan au mers după Mântuitorul şi iniţiativa lor a dus la descoperirea Celui aşteptat în lume. Ei s-au convins repede că Hristos era Cel vestit de proroci şi aşteptat de Israel. Nu mai puteau rămâne pe gânduri. Fără să ezite. Andrei a alergat la fratele său pentru a-i da marea veste. Probabil că lui Simon nu-i venea să creadă urechilor, dar faţa şi gesturile fratelui său Andrei erau prea sugestive pentru a nu ţine cont de cuvintele sale.

  loan consemnează scurt că astfel Andrei l-a adus pe fratele său la Isus. Adică Andrei l-a convins şi l-a încurajat pe Simon să facă personal aceeaşi descoperire cu el. Aici avem cea mai simplă şi cea mai eficientă lecţie de mărturisire creştină. Cel care-L găseşte cu adevărat pe Hristos nu are nevoie de multă pregătire pentru a-i convinge pe alţii să facă la fel. Bucuria şi entuziasmul personal sunt cele mai puternice argumente în favoarea credinţei. Puţini pot rezista acestui fel de mărturie. Mai este un singur amănunt, Andrei şi Simon erau destul de apropiaţi pentru ca transferul de bucurie şi credinţă să se poată desfăşura în condiţii bune.

  Succesul la un pas de tine:

  Dacă nu poţi convinge pe cineva apropiat de realitatea lui Hristos, trebuie să mai cauţi!

  Andrei - descoperire împărtășită - 2019. Dacă nu poţi convinge pe cineva apropiat de realitatea lui Hristos, trebuie să mai cauţi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...