Articolul precedentA fiatalok istenfélő csatornái
  Articolul următorAtâta har

  Andrei – descoperire împărtășită

  Unul din cei doi, care auziseră cuvintele lui loan şi merseseră după Isus, era Andrei, fratele lui Simon Petru, El, cel dintâi, a găsit pe fratele său Simon şi i-a zis:„Noi am găsit pe Mesia” (care, tălmăcit, înseamnă Hristos), Şi l-a adus la Isus. Ioan 1:40-42

  Atunci când cineva face o mare descoperire, nu o poate păstra doar pentru sine şi simte nevoia să o împărtăşească. Bucuria descoperirii nu este întreagă dacă nu este dublată de bucuria împărtăşirii. Ea are o caracteristică foarte interesantă: atunci când se împarte, de fapt se multiplică.

  Andrei şi loan au mers după Mântuitorul şi iniţiativa lor a dus la descoperirea Celui aşteptat în lume. Ei s-au convins repede că Hristos era Cel vestit de proroci şi aşteptat de Israel. Nu mai puteau rămâne pe gânduri. Fără să ezite. Andrei a alergat la fratele său pentru a-i da marea veste. Probabil că lui Simon nu-i venea să creadă urechilor, dar faţa şi gesturile fratelui său Andrei erau prea sugestive pentru a nu ţine cont de cuvintele sale.

  loan consemnează scurt că astfel Andrei l-a adus pe fratele său la Isus. Adică Andrei l-a convins şi l-a încurajat pe Simon să facă personal aceeaşi descoperire cu el. Aici avem cea mai simplă şi cea mai eficientă lecţie de mărturisire creştină. Cel care-L găseşte cu adevărat pe Hristos nu are nevoie de multă pregătire pentru a-i convinge pe alţii să facă la fel. Bucuria şi entuziasmul personal sunt cele mai puternice argumente în favoarea credinţei. Puţini pot rezista acestui fel de mărturie. Mai este un singur amănunt, Andrei şi Simon erau destul de apropiaţi pentru ca transferul de bucurie şi credinţă să se poată desfăşura în condiţii bune.

  Succesul la un pas de tine:

  Dacă nu poţi convinge pe cineva apropiat de realitatea lui Hristos, trebuie să mai cauţi!

  Andrei - descoperire împărtășită - 2019. Dacă nu poţi convinge pe cineva apropiat de realitatea lui Hristos, trebuie să mai cauţi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...