Andrei – descoperire împărtășită

Unul din cei doi, care auziseră cuvintele lui loan şi merseseră după Isus, era Andrei, fratele lui Simon Petru, El, cel dintâi, a găsit pe fratele său Simon şi i-a zis:„Noi am găsit pe Mesia” (care, tălmăcit, înseamnă Hristos), Şi l-a adus la Isus. Ioan 1:40-42

Atunci când cineva face o mare descoperire, nu o poate păstra doar pentru sine şi simte nevoia să o împărtăşească. Bucuria descoperirii nu este întreagă dacă nu este dublată de bucuria împărtăşirii. Ea are o caracteristică foarte interesantă: atunci când se împarte, de fapt se multiplică.

Andrei şi loan au mers după Mântuitorul şi iniţiativa lor a dus la descoperirea Celui aşteptat în lume. Ei s-au convins repede că Hristos era Cel vestit de proroci şi aşteptat de Israel. Nu mai puteau rămâne pe gânduri. Fără să ezite. Andrei a alergat la fratele său pentru a-i da marea veste. Probabil că lui Simon nu-i venea să creadă urechilor, dar faţa şi gesturile fratelui său Andrei erau prea sugestive pentru a nu ţine cont de cuvintele sale.

loan consemnează scurt că astfel Andrei l-a adus pe fratele său la Isus. Adică Andrei l-a convins şi l-a încurajat pe Simon să facă personal aceeaşi descoperire cu el. Aici avem cea mai simplă şi cea mai eficientă lecţie de mărturisire creştină. Cel care-L găseşte cu adevărat pe Hristos nu are nevoie de multă pregătire pentru a-i convinge pe alţii să facă la fel. Bucuria şi entuziasmul personal sunt cele mai puternice argumente în favoarea credinţei. Puţini pot rezista acestui fel de mărturie. Mai este un singur amănunt, Andrei şi Simon erau destul de apropiaţi pentru ca transferul de bucurie şi credinţă să se poată desfăşura în condiţii bune.

Succesul la un pas de tine:

Dacă nu poţi convinge pe cineva apropiat de realitatea lui Hristos, trebuie să mai cauţi!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor