Filip – chemare directă

  A doua zi, Isus a vrut să Se ducă în Galileea şi a găsit pe Filip. Şi i-a zis: „Vino după Mine.” Ioan 1:43

  Isus avea mai mult decât intuiţie atunci când l-a găsit pe Filip. Dincolo de aparenţa sa de ucenic, Filip avea o inimă corespunzătoare programului lui Hristos. Isus citea inima oamenilor cu uşurinţă, iar călăuzirea Tatălui Îi asigura o acţiune permanent corectă şi eficientă. Hristos nu a ratat nicio alegere. Episodul cu alegerea lui Iuda merită un capitol separat, dar acesta nu scade calitatea alegerilor făcute de Hristos.

  Filip a fost ales pe o cale directă. Nu a fost nimeni care să mijlocească apropierea sa de Mântuitorul. Nu a trebuit să-i spună nimeni despre Mesia şi nu a trebuit să-l convingă nimeni sau să-l aducă la Hristos. Învăţătorul l-a întâlnit. În răstimpul celor câteva secunde cât s-au aflat faţă în faţă, Hristos a văzut în viaţa lui Filip suficiente elemente care să-l recomande, iar în clipa următoare i-a adresat chemarea.

  Faptul că nu a mai fost nevoie de o a doua invitaţie arată că Filip era deja pregătit să accepte această chemare. Locul şi rolul său în sânul celor doisprezece erau deja pregătite, iar el s-a conformat fără discuţii suplimentare.

  Alegerea şi chemarea directă continuă să funcţioneze şi astăzi ca şi pe vremea strângerii laolaltă a ucenicilor. Dumnezeu poate alege să cheme pe cineva fără să fie nevoie de intermediari. Acest lucru ţine de suveranitatea Sa. Nu există împrejurări care să-L împiedice pe Dumnezeu să lucreze. Sigur că acţiunea oamenilor este importantă, dar Dumnezeu nu este neapărat dependent de aceasta. Chiar şi atunci când foloseşte intermediari, El îşi asumă răspunderea în ultimă instanţă.

  Succesul la un pas de tine:

  Sunt multe momente în viaţă când Dumnezeu alege să lucreze direct, de aceea este imperios necesar să cultivi o puternică legătură cu El.

  Filip - chemare directă - 2019. Sunt multe momente în viaţă când Dumnezeu alege să lucreze direct, de aceea este imperios necesar să cultivi o puternică legătură cu El.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...