Natanael – un israelit sincer

  Isus a văzut pe Natanael venind la El şi a zis despre el: „Iată cu adevărat un israelit în care nu este vicleşug.” Ioan 1:47

  Filip nu este specific atunci când afirmă că „noi am găsit pe Acela …” pentru că, de fapt, Acela îl găsise pe el. Dar el s-a adresat lui Natanael cu aceste cuvinte, iar acesta a reacţionat prompt şi a venit la Hristos. Aici avem un alt detaliu al alegerii. Natanael a auzit despre Hristos şi a luat hotărârea să meargă la El. Nu a trebuit să-l aducă Filip, aşa cum a procedat Andrei cu fratele său Simon Petru.

  Pentru fiecare individ, Dumnezeu foloseşte o metodă aparte. Aceasta îi conferă fiecăruia dintre noi o modalitate personalizată de a intra în legătură cu El. Aşa cum noi suntem diferiţi unii de alţii, tot aşa şi metodele lui Dumnezeu diferă de la un individ la altul. Aceasta este egalitatea din ochii lui Dumnezeu. Numai procedând diferit cu fiecare, Dumnezeu ne asigură adevărata egalitate.

  Probabil că felul de a merge şi gesticulaţia lui Filip lăsau să se întrevadă ceva din frumuseţea sufletului său. Sigur că Mântuitorul nu Se baza doar pe aparenţe, dar şi acestea aveau un cuvânt de spus. Când l-a văzut pe Filip cum vine la El, Isus a afirmat deschis în prezenţa celorlalţi: „Iată că vine un israelit fără vicleşug!”

  Iacov a primit numele de Israel abia atunci când a fost dispus să renunţe la viclenie. Înainte de a deveni Israel, Iacov era renumit pentru viclenia sa. Natanael reflecta adevăratul caracter al lui Iacov de după convertire. Dumnezeu începuse în viaţa sa un program de pregătire şi erau deja o mulţime de rezultate îmbucurătoare. Lângă Isus, renaşterea spirituală avea să se desăvârşească.

  Succesul la un pas de tine:

  Nu aştepta ca în viaţa ta Dumnezeu să lucreze identic cum a lucrat în viaţa altora. Tu eşti unic şi Dumnezeu are un program adecvat. Identifică-l şi acceptă-l!

  Natanael - un israelit sincer - 2019. Nu aştepta ca în viaţa ta Dumnezeu să lucreze identic cum a lucrat în viaţa altora. Tu eşti unic şi Dumnezeu are un program adecvat. Identifică-l şi acceptă-l!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...