Natanael – un israelit sincer

  Isus a văzut pe Natanael venind la El şi a zis despre el: „Iată cu adevărat un israelit în care nu este vicleşug.” Ioan 1:47

  Filip nu este specific atunci când afirmă că „noi am găsit pe Acela …” pentru că, de fapt, Acela îl găsise pe el. Dar el s-a adresat lui Natanael cu aceste cuvinte, iar acesta a reacţionat prompt şi a venit la Hristos. Aici avem un alt detaliu al alegerii. Natanael a auzit despre Hristos şi a luat hotărârea să meargă la El. Nu a trebuit să-l aducă Filip, aşa cum a procedat Andrei cu fratele său Simon Petru.

  Pentru fiecare individ, Dumnezeu foloseşte o metodă aparte. Aceasta îi conferă fiecăruia dintre noi o modalitate personalizată de a intra în legătură cu El. Aşa cum noi suntem diferiţi unii de alţii, tot aşa şi metodele lui Dumnezeu diferă de la un individ la altul. Aceasta este egalitatea din ochii lui Dumnezeu. Numai procedând diferit cu fiecare, Dumnezeu ne asigură adevărata egalitate.

  Probabil că felul de a merge şi gesticulaţia lui Filip lăsau să se întrevadă ceva din frumuseţea sufletului său. Sigur că Mântuitorul nu Se baza doar pe aparenţe, dar şi acestea aveau un cuvânt de spus. Când l-a văzut pe Filip cum vine la El, Isus a afirmat deschis în prezenţa celorlalţi: „Iată că vine un israelit fără vicleşug!”

  Iacov a primit numele de Israel abia atunci când a fost dispus să renunţe la viclenie. Înainte de a deveni Israel, Iacov era renumit pentru viclenia sa. Natanael reflecta adevăratul caracter al lui Iacov de după convertire. Dumnezeu începuse în viaţa sa un program de pregătire şi erau deja o mulţime de rezultate îmbucurătoare. Lângă Isus, renaşterea spirituală avea să se desăvârşească.

  Succesul la un pas de tine:

  Nu aştepta ca în viaţa ta Dumnezeu să lucreze identic cum a lucrat în viaţa altora. Tu eşti unic şi Dumnezeu are un program adecvat. Identifică-l şi acceptă-l!

  Natanael - un israelit sincer - 2019. Nu aştepta ca în viaţa ta Dumnezeu să lucreze identic cum a lucrat în viaţa altora. Tu eşti unic şi Dumnezeu are un program adecvat. Identifică-l şi acceptă-l!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...