Isus – reformă în Templu

  Şi a zis celor ce vindeau porumbei: „Ridicaţi acestea de aici şi nu faceţi din casa Tatălui Meu o casă de negustorie.” Ioan 2:16

  La vârsta de doisprezece ani, Hristos Se simţea deja confortabil în casa Tatălui Său, în templu. Acolo Se putea identifica pe Sine cu fiecare serviciu şi simbol care erau prezentate.

  Când a revenit în templu, la începutul lucrării Sale publice, Hristos a găsit o atmosferă improprie împlinirii scopurilor sfinte. În această situaţie. El a procedat la o reformă. Le-a cerut negustorilor care-şi desfăşurau activitatea în incinta templului să-şi înceteze activitatea şi să elibereze locul. Acela trebuia să fie un spaţiu prielnic meditaţiei şi închinării, iar agitaţia comercială, specifică vânzării animalelor de jertfă şi schimbării banilor, alterase grav atmosfera de închinare.

  Cei care veneau la templu să se închine se trezeau dintr-odată într-o piaţă aglomerată şi îngustă, în care fiecare încerca să-şi mărească profitul din vânzări şi schimb. Un asemenea lucru nu ar fi trebuit permis de conducerea superioară a templului, dar se pare că şi aceasta era interesată de comerţul care se desfăşura acolo. Interesul personal al conducătorilor era bine împlinit prin activităţile comerciale din zonă.

  Hristos a considerat că era de datoria Sa să intervină, aşa că a făcut ordine imediat. Nu s-a găsit nimeni care să se împotrivească acestei lucrări, pentru că ceea ce le cerea Mântuitorul era o chestiune de bun-simţ. Orice minte sănătoasă putea aprecia că foiala egoistă de pe holurile templului era un lucru nepotrivit pentru un asemenea loc. Discuţiile cu iudeii care s-au stârnit de la acest incident I-au permis lui Hristos să le transmită unele dintre cele mai importante adevăruri despre Sine şi misiunea Sa.

  Succesul la un pas de tine:

  Există uneori lucruri de bun-simţ pe care nu îndrăzneşte nimeni să le pună la punct. Poate că intervenţia ta ar putea îndrepta lucrurile.

  Isus - reformă în Templu - 2019. Există uneori lucruri de bun-simţ pe care nu îndrăzneşte nimeni să le pună la punct. Poate că intervenţia ta ar putea îndrepta lucrurile.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”