Nicodim – renaștere inevitabilă

  Nu te mira că ţi-am zis:„Trebuie să vă naşteri din nou.” Ioan 3:7

  Nicodim era un admirator din umbră al noului învăţător. El a studiat cu atenţie obiceiurile şi locurile preferate de Acesta, iar într-o seară târziu, I-a făcut o vizită. În mintea sa, ideile nu erau prea clare, dar simţea o nevoie acută de a sta de vorbă cu Mântuitorul.

  Din primele momente, Hristos a înţeles care era cea mai mare nevoie a omului care stătea în faţa Sa, aşa că i-a adresat lui Nicodim o solie foarte directă: „Trebuie să te naşti din nou!”

  Aceste cuvinte erau prea radicale pentru cât era dispus fruntaşul iudeilor să admită. El ar fi dorit mici retuşuri neimportante şi fără prea multă bătaie de cap, însă cuvintele Mântuitorului îi cereau foarte mult.

  În stilul caracteristic fariseilor, Nicodim a încercat să se opună provocării care venea de la Hristos. El a preferat să se comporte ca şi cum nu înţelegea prea bine care era mesajul lui Hristos pentru el. Dar mintea sensibilă şi activă a învăţătorului nu putea fi păcălită.

  În marea Sa bunătate şi înţelepciune, Hristos a onorat vizita nocturnă a lui Nicodim cu cele mai frumoase cuvinte spuse vreodată cuiva, în acest context a făcut Mântuitorul afirmaţiile care aveau să devină textul de aur al Scripturii: loan 3:16 („Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea…”)

  Renaşterea spirituală este o experienţă religioasă personală, strâns legată de conţinutul textului de aur al Scripturii. Aceasta are loc numai pe baza credinţei în Dumnezeu şi a primirii sacrificiului suprem ca singura speranţă de mântuire.

  Succesul la un pas de tine:

  Poate că unele lucruri pe care le solicită Hristos de la noi par prea radicale. Şi Nicodim credea la fel, dar a trebuit să admită că renaşterea spirituală este o chestiune esenţială. Gândeste-te serios!

  Nicodim - renaștere inevitabilă - 2019. Poate că unele lucruri pe care le solicită Hristos de la noi par prea radicale. Şi Nicodim credea la fel, dar a trebuit să admită că renaşterea spirituală este o chestiune esenţială. Gândeste-te serios!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...