Nu te mira că ţi-am zis:„Trebuie să vă naşteri din nou.” Ioan 3:7
Nicodim era un admirator din umbră al noului învăţător. El a studiat cu atenţie obiceiurile şi locurile preferate de Acesta, iar într-o seară târziu, I-a făcut o vizită. În mintea sa, ideile nu erau prea clare, dar simţea o nevoie acută de a sta de vorbă cu Mântuitorul.
Din primele momente, Hristos a înţeles care era cea mai mare nevoie a omului care stătea în faţa Sa, aşa că i-a adresat lui Nicodim o solie foarte directă: „Trebuie să te naşti din nou!”
Aceste cuvinte erau prea radicale pentru cât era dispus fruntaşul iudeilor să admită. El ar fi dorit mici retuşuri neimportante şi fără prea multă bătaie de cap, însă cuvintele Mântuitorului îi cereau foarte mult.
În stilul caracteristic fariseilor, Nicodim a încercat să se opună provocării care venea de la Hristos. El a preferat să se comporte ca şi cum nu înţelegea prea bine care era mesajul lui Hristos pentru el. Dar mintea sensibilă şi activă a învăţătorului nu putea fi păcălită.
În marea Sa bunătate şi înţelepciune, Hristos a onorat vizita nocturnă a lui Nicodim cu cele mai frumoase cuvinte spuse vreodată cuiva, în acest context a făcut Mântuitorul afirmaţiile care aveau să devină textul de aur al Scripturii: loan 3:16 („Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea…”)
Renaşterea spirituală este o experienţă religioasă personală, strâns legată de conţinutul textului de aur al Scripturii. Aceasta are loc numai pe baza credinţei în Dumnezeu şi a primirii sacrificiului suprem ca singura speranţă de mântuire.
Succesul la un pas de tine:
Poate că unele lucruri pe care le solicită Hristos de la noi par prea radicale. Şi Nicodim credea la fel, dar a trebuit să admită că renaşterea spirituală este o chestiune esenţială. Gândeste-te serios!