Samariteanca – sete potolită

  „Doamne” I-a zis femeia, „dă-mi această apă, ca să nu-mi mai fie sete şi să nu mai vin până aici să scot ” Ioan 4:15

  Această femeie din Samaria credea că ceilalţi sunt de vină pentru necazurile ei. Se afla la al cincilea mariaj şi acesta nu mergea prea bine. Concluzia ei era că bărbaţii sunt nişte fiinţe imposibile cu care este foarte dificil de trăit. Nu putea vedea că şi ea avea o parte de vină.

  Samariteanca a încercat să-şi găsească un stil de viaţă propriu, ca să poată supravieţui în contextul creat de propriul fel de a fi. Cum nu putea ieşi împreună cu celelalte femei la fântână, din cauza refuzului lor de a o avea alături, ea se ducea să aducă apă singură, în miezul zilei, pentru a nu se întâlni cu nimeni pe drum.

  Cineva totuşi avea să o întâmpine la fântână pentru a-i oferi o filo-sofie de viaţă şi o soluţie mult mai bune decât tot ce descoperise ea până atunci. Vorbindu-i pe limba ei şi adaptându-şi metodele la nivelul preocupărilor ei, Mântuitorul i-a oferit apa care i-ar fi putut linişti setea sufletului. Aproape inconştientă, ea a acceptat oferta. Din momentul acela începea o poveste nouă pentru ea. Tot satul avea să fie uimit.

  Abordând cele mai sensibile aspecte ale vieţii ei private. Mântuitorul i-a descoperit sursa necazurilor, care este inima nerenăscută. Soluţia era convertirea şi viaţa cea nouă în Hristos. El S-a oferit personal să o ajute să depăşească stagnarea în care se afla, pentru a putea ieşi din cercul vicios în care intrase. Pe dată, reţinerea oamenilor a făcut loc interesului de a o asculta şi mulţi au putut beneficia de noua ei bucurie.

  Succesul la un pas de tine:

  S-ar putea să nu ai dreptate considerându-i pe alţii vinovaţi de necazurile tale. Cuprinzându-te printre suspecţi, s-ar putea să găseşti soluţii mai eficiente!

  Samariteanca - sete potolită - 2019. S-ar putea să nu ai dreptate considerându-i pe alţii vinovaţi de necazurile tale. Cuprinzându-te printre suspecţi, s-ar putea să găseşti soluţii mai eficiente!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...