Irod – conștiință și abuz

  Dar cârmuitorul Irod, care era mustrat de loan pentru Irodiada, nevasta fratelui său Filip, şi pentru toate relele pe care le făcuse, a mai adăugat la toate celelalte rele şi pe acela că a închis pe loan în temniţă. Luca 3:19,20

  Irod intrase pe drumul abuzurilor. Mintea îi spunea că ceea ce făcea nu este bine, dar cu puţină luptă putea să-şi biruiască mustrările de conştiinţă. Aşa că, la insistenţele incitante ale nevestei fratelui său Filip, a acceptat să o ia de nevastă. Oricine putea vedea că acest lucru era inadmisibil, dar nu avea cine să-i spună.

  loan Botezătorul a considerat că Irod avea nevoie de o solie de mustrare, aşa că nu a ezitat să-i vorbească. În timp ce Irod îl asculta, inima sa era în cumpănă. loan avea dreptate, dar Irodiada nu era o femeie de care să poţi trece uşor. Între propria conştiinţă şi puterea paralizantă a Irodiadei, guvernatorul se lăsa să alunece în voia soartei, măgulindu-se cu gândul că loan avea dreptate şi ar trebui să facă ceva. Poate cândva, în viitor, va îndrepta lucrurile, dar acum nu se putea. În timp ce conştiinţa continua să-l mustre, Irod continua să lupte împotriva ei şi, amânând să asculte, îşi prelungea singur chinurile sufleteşti.

  Primind o sesizare că loan Botezătorul produce agitaţie publică, a fost de ajuns pentru Irod să-l întemniţeze. Pe această cale încerca să facă faţă mustrărilor de conştiinţă. El credea, ca mulţi alţii, că, dacă pedepsea pe cineva, simţămintele sale de vină vor fi mai puţin acute. Dar lucrul acesta era numai o strategie a sinelui vinovat de a se uşura de mustrări de conştiinţă. Numai ascultarea ar fi putut rezolva lucrurile.

  Succesul la un pas de tine:

  Când conştiinţa continuă să te mustre pentru ceva, nu ajută la nimic strategiile de evitare. Fă ce trebuie să faci, şi va fi bine!

  Irod - conștiință și abuz - 2019. Când conştiinţa continuă să te mustre pentru ceva, nu ajută la nimic strategiile de evitare. Fă ce trebuie să faci, şi va fi bine!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...