Articolul precedentA lelki ajándékok iránti vágy
  Articolul următorR136a1

  Slăbănogul – neascultare și suferință

  După aceea, Isus l-a găsit în Templu şi i-a zis: „Iată că te-ai făcut sănătos; de acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu ţi se întâmple ceva mai rău.” Ioan 5:14

  Slăbănogul de la Betezda se afla intr-o stare jalnică. La cei treizeci şi opt de ani ai săi, uitase de mult de zilele când putea să meargă unde dorea şi să facă ce-i plăcea. Probabil că pe atunci nu prea mergea unde era bine, aşa că într-o zi a devenit neputincios. Uneori Dumnezeu limitează capacitatea noastră de a face ce este rău, prin a ne limita puterile şi ocaziile. Este una dintre marile binecuvântări care decurg din suferinţă.

  Deci paraliticul zăcea aşa de ani de zile şi nu se zărea nicio speranţă la orizont. Se părea că nimeni nu-l mai bagă în seamă. Poate că şi Dumnezeu l-a uitat, gândea el. De multe ori nici nu mai avea la ce să se gândească. Epuizase toate subiectele.

  Dumnezeu îi pregătea o surpriză însă. A venit în vizită la scăldă-toare un învăţător necunoscut care se interesa de el. Ologul a fost destul de mirat, pentru că nu avusese cine să-l recomande. Şi totuşi, din mulţimea de neputincioşi care se aflau acolo. Străinul l-a ales chiar pe el. După care criteriu de selecţie? Poate numai după vechimea în suferinţă sau după gradul de disperare, sau după lipsa de speranţă, unde slăbănogul era de mult campion absolut.

  Curios că Vindecătorul său nu credea în puterea de vindecare a apelor tulburate incidental de un înger. Mult mai simplu, i-a sugerat să-şi ridice patul şi să se mişte de acolo. Bolnavului nu-i venea să creadă, dar putea umbla. Unde să meargă? Unde nu mai fusese de mult, la templu. Acolo avea să-L cunoască mai bine pe Vindecător.

  Succesul la un pas de tine:

  Poate că unele suferinţe ni le provocăm singuri. Abuzul de libertate personală este un abuz care ne costă. Putem evita această notă de plată.

  Slăbănogul - neascultare și suferință - 2019. Poate că unele suferinţe ni le provocăm singuri. Abuzul de libertate personală este un abuz care ne costă. Putem evita această notă de plată.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...