Iacov și Ioan – renunțare și înrolare

  Şi îndată, ei au lăsat corabia şi pe tatăl lor şi au mers după EL. Matei 4:22

  Iacov şi Ioan se pregăteau să preia afacerea tatălui lor. Ei moşteneau câteva bărci de pescuit şi câţiva angajaţi care făceau treabă bună. Meseria de pescar era bine văzută şi ei erau pescari din tată-n fiu. Viaţa părea că va fi generoasă cu ei. Deja aveau o anumită stabilitate şi sperau să se dezvolte. Începuseră să prindă rostul uneltelor şi să cunoască tainele mării Galileii.

  Dar a venit învăţătorul şi i-a chemat să-L urmeze. Nimeni nu se aştepta la acest lucru. Surpriza a fost totală şi pentru ei, şi pentru familie. Începuseră intr-adevăr să urmeze cursurile lui Ioan Botezătorul, dar niciunul dintre ei nu se gândea să apuce calea bisericii sau să se facă misionar. Nici nu prea aveau înclinaţii pentru aşa ceva şi apoi, apucăturile lor de copii trăsniţi nu-i recomandau deloc pentru slujbe publice.

  Dar învăţătorul i-a chemat foarte serios, atât de serios încât nu aveau cum să-L refuze. Cuvântul Său calm şi cumpănit, plin de siguranţă şi făgăduinţă, era ca o poruncă venită din cer. Ei descoperiseră de câteva zile ceea ce începea să fie o taină a bucuriei şi înălţării sufleteşti. Nimeni nu le oferise vreodată aşa ceva, aşa că au lăsat îndată totul şi au plecat după învăţătorul.

  Nimeni nu ştia prea bine ce va urma. Poate că aveau să sfârşească într-o mişcare fanatică. Poate că vor suferi de foame şi de sete. Dacă vor da faliment şi vor trebui să se întoarcă acasă umiliţi? Dar dincolo de întrebările lor de oameni practici, chemarea aceea era aşa de puternică, încât nu se puteau opune. Ei doreau să asculte şi erau dispuşi la orice risc.

  Succesul la un pas de tine:

  Când trebuie să urmezi un drum necunoscut, ai o mulţime de întrebări şi dileme. Când chemarea este un lucru serios şi autentic, nu ai de ce să te temi.

  Iacov și Ioan - renunțare și înrolare - 2019. Când trebuie să urmezi un drum necunoscut, ai o mulţime de întrebări şi dileme. Când chemarea este un lucru serios şi autentic, nu ai de ce să te temi.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...