Articolul precedentMindegyikünket más és más ragad meg
  Articolul următorVioara a doua

  Petru – recunoaștere și dependență

  Când a văzut Simon Petru lucrul acesta, s-a aruncat la genunchii Lui Isus şi I-a zis: „Doamne, pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos ” Luca 5:8

  Simon Petru şi ai săi nu avuseseră o noapte prea bună. S-au trudit cum au ştiut mai bine, dar niciun rezultat. Dimineaţa plasele erau goale, iar ei, rupţi de somn şi de oboseală. Tocmai când se pregăteau să încheie totul şi să plece acasă, a apărut învăţătorul. Şi uitaseră de El. Acum Se străduia singur să-Şi organizeze adunarea. Oamenii erau mulţi şi se îmbulzeau. Nu avea cine să-I dea o mână de ajutor. Şi atunci a venit la Simon Petru.

  De voie, de nevoie, pescarii obosiţi au împins corabia în faţa malului înţesat de lume şi, picotind de somn, au ascultat predica. Îndată după ce ascultătorii de pe ţărm au început să se rărească, învăţătorul le-a cerut să pescuiască. Cum să pescuiască aşa în miezul zilei? Nu s-a mai pomenit niciodată aşa ceva! Dacă nici noaptea nu prinseseră nimic, ziua nu aveau nicio şansă. Şi apoi, după câte ştiau ei, învăţătorul fusese parcă tâmplar. Cum putea El să fie aşa de sigur că o să prindă ceva?

  Simon Petru a vrut să se împotrivească, dar nu mai avea nicio putere s-o facă, aşa că mai degrabă a aruncat năvodul. Dar când să-l strângă, minune! începeau să se rupă ochiurile plaselor de atâta peşte. O doză de uimire puse stăpânire îndată pe toţi. Simon Petru se aruncă în apă şi ajunse numaidecât la mal. Cuprinse picioarele Maestrului şi le ţineau strâns în timp ce îşi mărturisea necredinţa şi păcatul de a-L fi părăsit la scurt timp după începutul lucrului împreună. Mântuitorul îl atinse uşor pe creştet, încurajându-l cu glasul acela inconfimdabil de bun.

  Succesul la un pas de tine:

  Oboseala şi insuccesul te pot descuraja uneori. Pot fi rateuri şi nereuşite, dar o poţi lua de la început.

  Petru - recunoaștere și dependență - 2019. Oboseala şi insuccesul te pot descuraja uneori. Pot fi rateuri şi nereuşite, dar o poţi lua de la început.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...