Articolul precedentMindegyikünket más és más ragad meg
  Articolul următorVioara a doua

  Petru – recunoaștere și dependență

  Când a văzut Simon Petru lucrul acesta, s-a aruncat la genunchii Lui Isus şi I-a zis: „Doamne, pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos ” Luca 5:8

  Simon Petru şi ai săi nu avuseseră o noapte prea bună. S-au trudit cum au ştiut mai bine, dar niciun rezultat. Dimineaţa plasele erau goale, iar ei, rupţi de somn şi de oboseală. Tocmai când se pregăteau să încheie totul şi să plece acasă, a apărut învăţătorul. Şi uitaseră de El. Acum Se străduia singur să-Şi organizeze adunarea. Oamenii erau mulţi şi se îmbulzeau. Nu avea cine să-I dea o mână de ajutor. Şi atunci a venit la Simon Petru.

  De voie, de nevoie, pescarii obosiţi au împins corabia în faţa malului înţesat de lume şi, picotind de somn, au ascultat predica. Îndată după ce ascultătorii de pe ţărm au început să se rărească, învăţătorul le-a cerut să pescuiască. Cum să pescuiască aşa în miezul zilei? Nu s-a mai pomenit niciodată aşa ceva! Dacă nici noaptea nu prinseseră nimic, ziua nu aveau nicio şansă. Şi apoi, după câte ştiau ei, învăţătorul fusese parcă tâmplar. Cum putea El să fie aşa de sigur că o să prindă ceva?

  Simon Petru a vrut să se împotrivească, dar nu mai avea nicio putere s-o facă, aşa că mai degrabă a aruncat năvodul. Dar când să-l strângă, minune! începeau să se rupă ochiurile plaselor de atâta peşte. O doză de uimire puse stăpânire îndată pe toţi. Simon Petru se aruncă în apă şi ajunse numaidecât la mal. Cuprinse picioarele Maestrului şi le ţineau strâns în timp ce îşi mărturisea necredinţa şi păcatul de a-L fi părăsit la scurt timp după începutul lucrului împreună. Mântuitorul îl atinse uşor pe creştet, încurajându-l cu glasul acela inconfimdabil de bun.

  Succesul la un pas de tine:

  Oboseala şi insuccesul te pot descuraja uneori. Pot fi rateuri şi nereuşite, dar o poţi lua de la început.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...