Articolul precedentIsten üzenete emberi nyelven
  Articolul următorFără mofturi

  Isus – rugăciune în singurătate

  A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo. Marcu 1:35

  Secretul puterii şi reuşitei Mântuitorului se afla în viaţa Sa de rugăciune. Programul regulat de închinare personală se desfăşura în afara orelor de muncă zilnică. Este adevărat că acest lucru avea şi unele inconveniente, dar erau şi o serie de avantaje.

  Un prim lucru pe care l-ar fi putut reclama cineva ar fi fost lipsa de odihnă suficientă. Dar învăţătorul nu făcea niciun fel de abuz, folosind orele de noapte sau dimineaţa devreme pentru a sta de vorbă cu Tatăl Său. El dormea atât cât avea nevoie, dar folosea orice moment de singurătate pentru a Se reconecta la Dumnezeu. Când începea programul zilei, El era totdeauna proaspăt, bine-dispus şi disponibil pentru tot ce trebuia făcut. E adevărat, uneori a suferit de oboseală şi surmenaj, dar motivul nu era obiceiul Său regulat de meditaţie şi rugăciune.

  Avantajele acestui obicei sunt evidente. Liniştea nopţii era cel mai bun mediu de adunare a gândurilor şi de evaluare a situaţiilor. Judecata Sa nu era întreruptă de nimic, iar firul gândirii se putea desfăşura fără distragerea atenţiei. El Se concentra fără oprelişti să audă şi să înţeleagă glasul şi voinţa Tatălui care îi vorbea. Apoi, farmecul acela inconfun-dabil al zorilor era un spectacol de lumină şi culoare care forma un mediu excepţional de adoraţie şi laudă, un bun mod de a reprezenta măreţia locurilor Sale cereşti. În întunericul nopţii şi în împărăţia zorilor, Mântuitorul Se simţea acasă şi în prezenţa Tatălui. Nimic nu putea împiedica dulcea armonie cerească dintre Ei.

  Succesul la un pas de tine:

  În orice moment al zilei te poţi ruga, dar în momentele speciale efectul asupra sufletului este remarcabil. Dimineaţa devreme este ideală pentru meditaţie şi rugăciune.

  Isus - rugăciune în singurătate - 2019. În orice moment al zilei te poţi ruga, dar în momentele speciale efectul asupra sufletului este remarcabil. Dimineaţa devreme este ideală pentru meditaţie şi rugăciune.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...