Leprosul – exces de zel

  Dar omul acela, după ce a plecat, a început să vestească şi să spună în gura mare lucrul acesta, aşa că Isus nu mai putea să intre pe faţă în nicio cetate, ci stătea afară, în locuri pustii, şi veneau la El din toate părţile. Marcu 1:45

  Hristos a avut un motiv serios atunci când l-a rugat pe leprosul vindecat să nu facă mare caz de minunea al cărei beneficiar era. El a apreciat că un plus de publicitate nu ar fi fost un lucru bun. Acest lucru ar fi stârnit mânia conducătorilor religioşi înainte de vreme. În alte ocazii le ceruse celor vindecaţi să nu spună nimănui despre acest lucru, din motive cu totul diferite. Ca bun cunoscător al comportamentului uman, Mântuitorul ştia că oamenii fac adesea cu pasiune şi interes exact ceea ce este interzis. Dar de data aceasta, opreliştea pusă fostului lepros era imperios necesară.

  Publicitatea acestui om nu era benefică în acel moment. El stârnea în jur un fel de agitaţie care nu putea fi de ajutor cauzei Evangheliei. Pentru astfel de situaţii, Mântuitorul avea să afirme principiul moderaţiei şi al echilibrului creştin prin porunca: „Fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii!” Dar leprosul vindecat nu se mai putea controla şi, în entuziasmul său, depăşea măsura.

  În această situaţie, Hristos a fost nevoit să-Şi schimbe El stilul de lucru. Nu mai intra în locurile publice, pentru a reduce numărul participanţilor. În afara zidurilor cetăţii nu veneau mulţimi amestecate, ci numai cei foarte interesaţi de adevăr. Astfel se forma o clasă specială de ascultători, ceea ce dădea un mai mare randament predicării şi învăţării. În tot răul, este şi un bine, aşa că învăţătorul profita atât de ocazii, cât şi de neajunsuri.

  Succesul la un pas de tine:

  Unele lucruri bune şi necesare sunt exagerate şi, prin aceasta, devin rele. Ori trebuie schimbată dimensiunea lor, ori trebuie adaptat stilul de lucru la condiţiile nou create.

  Leprosul - exces de zel - 2019. Unele lucruri bune şi necesare sunt exagerate şi, prin aceasta, devin rele. Ori trebuie schimbată dimensiunea lor, ori trebuie adaptat stilul de lucru la condiţiile nou create.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...