Leprosul – exces de zel

  Dar omul acela, după ce a plecat, a început să vestească şi să spună în gura mare lucrul acesta, aşa că Isus nu mai putea să intre pe faţă în nicio cetate, ci stătea afară, în locuri pustii, şi veneau la El din toate părţile. Marcu 1:45

  Hristos a avut un motiv serios atunci când l-a rugat pe leprosul vindecat să nu facă mare caz de minunea al cărei beneficiar era. El a apreciat că un plus de publicitate nu ar fi fost un lucru bun. Acest lucru ar fi stârnit mânia conducătorilor religioşi înainte de vreme. În alte ocazii le ceruse celor vindecaţi să nu spună nimănui despre acest lucru, din motive cu totul diferite. Ca bun cunoscător al comportamentului uman, Mântuitorul ştia că oamenii fac adesea cu pasiune şi interes exact ceea ce este interzis. Dar de data aceasta, opreliştea pusă fostului lepros era imperios necesară.

  Publicitatea acestui om nu era benefică în acel moment. El stârnea în jur un fel de agitaţie care nu putea fi de ajutor cauzei Evangheliei. Pentru astfel de situaţii, Mântuitorul avea să afirme principiul moderaţiei şi al echilibrului creştin prin porunca: „Fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii!” Dar leprosul vindecat nu se mai putea controla şi, în entuziasmul său, depăşea măsura.

  În această situaţie, Hristos a fost nevoit să-Şi schimbe El stilul de lucru. Nu mai intra în locurile publice, pentru a reduce numărul participanţilor. În afara zidurilor cetăţii nu veneau mulţimi amestecate, ci numai cei foarte interesaţi de adevăr. Astfel se forma o clasă specială de ascultători, ceea ce dădea un mai mare randament predicării şi învăţării. În tot răul, este şi un bine, aşa că învăţătorul profita atât de ocazii, cât şi de neajunsuri.

  Succesul la un pas de tine:

  Unele lucruri bune şi necesare sunt exagerate şi, prin aceasta, devin rele. Ori trebuie schimbată dimensiunea lor, ori trebuie adaptat stilul de lucru la condiţiile nou create.

  Leprosul - exces de zel - 2019. Unele lucruri bune şi necesare sunt exagerate şi, prin aceasta, devin rele. Ori trebuie schimbată dimensiunea lor, ori trebuie adaptat stilul de lucru la condiţiile nou create.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...