Articolul precedentAz kinyilatkozás különböző módjai: A látó
  Articolul următorCeasul

  Patru prieteni – soluție neconvențională

  Fiindcă nu puteau să ajungă până la El, din pricina norodului, au desfăcut acoperişul casei unde era Isus şi, după ce l-au spart, au coborât pe acolo patul în care zăcea slăbănogul. Când le-a văzut Isus credinţa, a zis slăbănogului: „Fiule, păcatele îţi sunt iertate!” Marcu 2:4,5

  Când nu poţi intra pe uşă, intri pe fereastră, iar dacă nici fereastra nu este accesibilă, se poate intra prin acoperiş. Cam aşa gândeau prietenii unui slăbănog pe care ei doreau neapărat să-l aducă la Mântuitorul. Cum locul în care vorbea El era aşa de aglomerat, cei patru au început să desfacă acoperişul pentru a ajunge exact unde doreau.

  Probabil că, în timp ce ei erau ocupaţi cu realizarea trapei din acoperiş, bucăţi de materiale continuau să cadă pe locul din faţa amvonului improvizat. Este posibil ca ascultătorii să fi fost. În mod vizibil deranjaţi de manevrele grăbite ale oamenilor de pe acoperiş, dar nu avem nicio reacţie de interzicere din partea Mântuitorului. Aşa că harnicii demolatori îşi vedeau de treabă cu spor.

  Când gaura a fost deja destul de mare, ei au început să coboare o pătură cu trupul chircit de boală şi suferinţă al prietenului lor. Abia atunci învăţătorul S-a oprit din predică şi S-a ocupat de caz. Era exact o aplicaţie nimerită la subiectul predicat. Această vindecare era o ilustraţie foarte puternică a mântuirii despre care tocmai vorbea El. Pentru a exemplifica aspectul vindecător al iertării, Hristos l-a asigurat pe slăbănog de iertarea păcatelor. Minunea a avut loc pe dată. El s-a sculat şi a început să umble slobod şi sănătos. Credinţa prietenilor a fost onorată şi răsplătită.

  Succesul la un pas de tine:

  Când treburile nu merg bine, poţi găsi o formulă neconvenţională. Poţi încerca altfel. Însă nu ţine neapărat să faci întotdeauna lucrurile pe dos.

  Patru prieteni - soluție neconvențională - 2019. Când treburile nu merg bine, poţi găsi o formulă neconvenţională. Poţi încerca altfel. Însă nu ţine neapărat să faci întotdeauna lucrurile pe dos.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...