De la vamă în seminar

  De acolo, Isus a mers mai departe şi a văzut pe un om, numit Matei, şezând la vamă. Şi i-a zis:„Vino după Mine.” Omul acela s-a sculat şi a mers după El. Matei 9:9

  Capernaumul era unul dintre cele mai puternice centre comerciale şi administrative din Galileea. Pentru o vreme, Hristos Şi-a stabilit acolo centrul activităţii Sale misionare. Printre altele, la Capernaum era şi un centru vamal. Căile de acces dinspre Ierusalim înspre nord şi est treceau pe acolo.

  Levi Matei era de serviciu când învăţătorul trecea cu ucenicii Săi prin apropierea vămii. Cum a dat cu ochii de Matei, Hristos a ştiut că are de-a face cu un om din care poate face ceva pentru Evanghelie. Tocmai căuta pe cineva din categoria lui Matei cu care să-şi completeze echipa de lucru. Apropiindu-Se de biroul de vamă, învăţătorul i-a adresat lui Matei chemarea oficială de a-L urma.

  Conform aşteptărilor Mântuitorului, Matei nu a ridicat niciun fel de pretenţii şi nu a negociat nimic asupra condiţiilor viitoarei sale slujbe, ci s-a ridicat de la birou, a predat colegului serviciul şi a alergat să ajungă din urmă grupul de călători. Levi Matei a primit chemarea divină fără să facă nicio obiecţie. Este posibil că noua sa poziţie să fi fost o opţiune la care se gândea de mult sau poate că s-a hotărât pe moment. Gesturile şi mersul Mântuitorului, cuvintele şi tonul vocii Sale aveau o putere de convingere care depăşea orice văzuse Matei până atunci. De aceea nu putea să refuze oferta. Este posibil ca veniturile sale să se fi redus brusc la zero, dar se pare că aceasta nu era o prioritate. Favoarea de a fi scriitorul primei evanghelii a demonstrat că acceptarea chemării a fost cel mai bun lucru.

  Succesul la un pas de tine:

  Schimbările radicale sunt stresante, dar uneori se dovedesc a fi momente de aur.

  De la vamă în seminar - 2019. Schimbările radicale sunt stresante, dar uneori se dovedesc a fi momente de aur.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...