De la vamă în seminar

  De acolo, Isus a mers mai departe şi a văzut pe un om, numit Matei, şezând la vamă. Şi i-a zis:„Vino după Mine.” Omul acela s-a sculat şi a mers după El. Matei 9:9

  Capernaumul era unul dintre cele mai puternice centre comerciale şi administrative din Galileea. Pentru o vreme, Hristos Şi-a stabilit acolo centrul activităţii Sale misionare. Printre altele, la Capernaum era şi un centru vamal. Căile de acces dinspre Ierusalim înspre nord şi est treceau pe acolo.

  Levi Matei era de serviciu când învăţătorul trecea cu ucenicii Săi prin apropierea vămii. Cum a dat cu ochii de Matei, Hristos a ştiut că are de-a face cu un om din care poate face ceva pentru Evanghelie. Tocmai căuta pe cineva din categoria lui Matei cu care să-şi completeze echipa de lucru. Apropiindu-Se de biroul de vamă, învăţătorul i-a adresat lui Matei chemarea oficială de a-L urma.

  Conform aşteptărilor Mântuitorului, Matei nu a ridicat niciun fel de pretenţii şi nu a negociat nimic asupra condiţiilor viitoarei sale slujbe, ci s-a ridicat de la birou, a predat colegului serviciul şi a alergat să ajungă din urmă grupul de călători. Levi Matei a primit chemarea divină fără să facă nicio obiecţie. Este posibil că noua sa poziţie să fi fost o opţiune la care se gândea de mult sau poate că s-a hotărât pe moment. Gesturile şi mersul Mântuitorului, cuvintele şi tonul vocii Sale aveau o putere de convingere care depăşea orice văzuse Matei până atunci. De aceea nu putea să refuze oferta. Este posibil ca veniturile sale să se fi redus brusc la zero, dar se pare că aceasta nu era o prioritate. Favoarea de a fi scriitorul primei evanghelii a demonstrat că acceptarea chemării a fost cel mai bun lucru.

  Succesul la un pas de tine:

  Schimbările radicale sunt stresante, dar uneori se dovedesc a fi momente de aur.

  De la vamă în seminar - 2019. Schimbările radicale sunt stresante, dar uneori se dovedesc a fi momente de aur.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...