Omul cu mâna uscată – luat la mijloc

  Şi Isus a zis omului care avea mâna uscată: „Scoală-te şi stai la mijloc!’’ Marcu 3:3

  Nu toţi oamenii sunt făcuţi să vină în faţă sau să fie în linia întâi.

  Cei mai mulţi se simt bine să stea în mulţime, fără să devină centrul atenţiei. Dacă sunt solicitaţi, unii răspund totuşi, în timp ce alţii refuză cu îndârjire să se expună privirii şi criticii celorlalţi.

  Omul cu măna uscată a devenit dintr-odată vedeta zilei. Era Sabat şi mai-marii II pândeau pe Isus să vadă ce va face. Învăţătorul începuse să facă vindecări în ziua sfântă şi lucrul acesta nu era admis, după părerea lor. De această dată îl vor prinde în flagrant, gândeau ei.

  Mântuitorul aprecia riscurile, dar şi potenţialul strategic al momentului, aşa că S-a hotărât să fie ofensiv. În această operaţiune, omul cu mâna uscată a căzut la mijloc. Nu avea de ales. Preţul vindecării trebuia plătit cumva. Putea să fugă şi să se facă nevăzut prin mulţime, dar aceasta l-ar fi îndepărtat pentru totdeauna de speranţa de a se face sănătos.

  Omul somat s-a ridicat să-şi expună mâna neputincioasă în văzul tuturor. Nu era nicio noutate. Cei prezenţi ştiau că nu era nicio urmă de graţie în braţul contorsionat şi diform. Păstrând un moment de tăcere semnificativ, Mântuitorul Şi-a rotit privirea tăioasă, de data aceasta, peste capetele celor prezenţi. „Este îngăduit să faci bine sau să faci rău în ziua Sabatului?” a întrebat El cu autoritate extremă. Răspunsul era implicit, aşa că nimeni nu cuteza să gândească altfel. Era evident că vindecarea de faţă era inevitabilă şi legală. Omul îşi întinse mâna, care acum era plină de viaţă şi funcţională. A meritat riscul de a fi luat la mijloc.

  Succesul la un pas de tine:

  Când privirile celor din jur te pătrund iscoditor, nu este uşor să fii tu însuţi şi să te manifeşti ca atare. Dar uneori este inevitabil şi extrem de util şi eficient.

  Omul cu mâna uscată - luat la mijloc - 2019. Când privirile celor din jur te pătrund iscoditor, nu este uşor să fii tu însuţi şi să te manifeşti ca atare. Dar uneori este inevitabil şi extrem de util şi eficient.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...