Omul cu mâna uscată – luat la mijloc

  Şi Isus a zis omului care avea mâna uscată: „Scoală-te şi stai la mijloc!’’ Marcu 3:3

  Nu toţi oamenii sunt făcuţi să vină în faţă sau să fie în linia întâi.

  Cei mai mulţi se simt bine să stea în mulţime, fără să devină centrul atenţiei. Dacă sunt solicitaţi, unii răspund totuşi, în timp ce alţii refuză cu îndârjire să se expună privirii şi criticii celorlalţi.

  Omul cu măna uscată a devenit dintr-odată vedeta zilei. Era Sabat şi mai-marii II pândeau pe Isus să vadă ce va face. Învăţătorul începuse să facă vindecări în ziua sfântă şi lucrul acesta nu era admis, după părerea lor. De această dată îl vor prinde în flagrant, gândeau ei.

  Mântuitorul aprecia riscurile, dar şi potenţialul strategic al momentului, aşa că S-a hotărât să fie ofensiv. În această operaţiune, omul cu mâna uscată a căzut la mijloc. Nu avea de ales. Preţul vindecării trebuia plătit cumva. Putea să fugă şi să se facă nevăzut prin mulţime, dar aceasta l-ar fi îndepărtat pentru totdeauna de speranţa de a se face sănătos.

  Omul somat s-a ridicat să-şi expună mâna neputincioasă în văzul tuturor. Nu era nicio noutate. Cei prezenţi ştiau că nu era nicio urmă de graţie în braţul contorsionat şi diform. Păstrând un moment de tăcere semnificativ, Mântuitorul Şi-a rotit privirea tăioasă, de data aceasta, peste capetele celor prezenţi. „Este îngăduit să faci bine sau să faci rău în ziua Sabatului?” a întrebat El cu autoritate extremă. Răspunsul era implicit, aşa că nimeni nu cuteza să gândească altfel. Era evident că vindecarea de faţă era inevitabilă şi legală. Omul îşi întinse mâna, care acum era plină de viaţă şi funcţională. A meritat riscul de a fi luat la mijloc.

  Succesul la un pas de tine:

  Când privirile celor din jur te pătrund iscoditor, nu este uşor să fii tu însuţi şi să te manifeşti ca atare. Dar uneori este inevitabil şi extrem de util şi eficient.

  Omul cu mâna uscată - luat la mijloc - 2019. Când privirile celor din jur te pătrund iscoditor, nu este uşor să fii tu însuţi şi să te manifeşti ca atare. Dar uneori este inevitabil şi extrem de util şi eficient.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!