Sutașul – credință de efect

Când a auzit Isus aceste vorbe. S-a minunat de sutaş, S-a întors spre norodul care mergea după El şi a zis; „Vă spun că nici chiar în Israel n-am găsit o credinţă atât de mare.” Luca 7:9

Centurionul roman începuse să se acomodeze cu oamenii locului.

A constatat că nu sunt deloc înapoiaţi sau inculţi. El a început să le observe obiceiurile şi credinţa şi a găsit o mulţime de lucruri bune. În propria viaţă existau o mulţime de căutări şi aspiraţii, pe care şi le putea identifica cu cele ale populaţiei locale. La sărbători se amesteca printre oameni atât cât putea să-i permită buna-cuviinţă şi începuse să fie privit şi primit cu simpatie de evrei. Inima sutaşului a început să se încălzească de credinţa locului şi se interesa de nevoile publice ale iudeilor. Cum aceştia nu aveau o sinagogă, sutaşul a făcut demersurile necesare şi a contribuit chiar şi cu fonduri la ridicarea unui locaş de cult pentru prietenii săi localnici.

La reşedinţa sutaşului lucra un servitor iudeu faţă de care avea un mare respect. Intr-o zi acest om s-a îmbolnăvit, iar sutaşul a încercat să-l ajute cu ce putea. El auzise vorbindu-se despre Isus şi a început să creadă că faptele povestite de oameni erau adevărate. Sutaşul credea în Dumnezeu suficient pentru a-şi da seama că putea încerca o rezolvare a necazului slujitorului său. A trimis nişte iudei să intervină în acest caz, iar când Hristos era încă pe drum, i-a trimis pe alţii să-I solicite ajutorul de la distanţă, fără să mai fie nevoie să Se ostenească să vină până la el acasă.

O asemenea credinţă nu mai întâlnise Mântuitorul nici la cei mai credincioşi din neamul Său. De atunci, robul evreu a avut motive serioase să slujească din toată inima şi cu credinţă pe un asemenea stăpân.

Succesul la un pas de tine:

Rangul şi poziţia socială nu ar trebui să fie bariere pentru promovarea credinţei personale. Eşti capabil de performanţe în acest domeniu.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor