Articolul precedentA vezető: az elkötelezettség igénye
  Articolul următorDE CE?

  Femeia stăruitoare – minunată alegere

  Căci îşi zicea ea: „Dacă aş putea doar să mă ating de haina Lui, mă voi tămădui.” Marcu 5:28

  Femeia suferind de doisprezece ani de o hemoragie rebelă ajunsese la limita posibilităţilor. Nu mai avea unde să meargă. Epuizase toate variantele pe care şi le putea imagina sau i le puteau recomanda prietenii sau cunoştinţele. Mai rămăsese una singură: să încerce să ajungă la Mântuitorul.

  Ea nu aştepta ca Hristos să-Şi ia din timpul Său preţios pentru a o vindeca, mai ales că El avea o urgenţă la casa lui Iair, unde murise o fetiţă. Femeia avea credinţa că, dacă ar reuşi să se atingă pentru un moment, chiar şi numai în trecere de hainele Lui, boala ei ar fi fost vindecată. Cu această credinţă, s-a îndreptat hotărâtă să-şi pună în aplicare planul.

  Hristos era pregătit să întâmpine cum se cuvine credinţa acestei femei. În momentul în care ea s-a atins de hainele Sale, El S-a oprit ca şi cum ceva extrem de important a avut loc. Ucenicii au fost miraţi să afle care era motivul opririi din cursa contracronometru spre casa lui Iair. Dar ei nu puteau pricepe de la bun început marea lecţie pe care învăţătorul dorea să le-o transmită pe această cale.

  Pentru Hristos, acea atingere vindecătoare era un adevărat eveniment didactic şi terapeutic. El dorea să explice lecţia credinţei şi a posibilităţilor ei nelimitate. Acest caz era cel mai fericit exemplu. Oricum fiica lui Iair era moartă deja. Două, trei minute în plus nu schimbau cu nimic situaţia, dar această femeie avea să fie binecuvântată pentru toată viaţa. Şi odată cu ea, o întreagă mulţime de urmaşi.

  Succesul la un pas de tine:

  Credinţa ta joacă un rol major în modul în care Dumnezeu va acţiona. Este important să ţi-o hrăneşti corespunzător!

  Femeia stăruitoare - minunată alegere - 2019. Credinţa ta joacă un rol major în modul în care Dumnezeu va acţiona. Este important să ţi-o hrăneşti corespunzător!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...