Articolul precedentAz író: Isten rendelésére
  Articolul următorSemnalul cu foc

  Fiica lui Iair – „Talita cumi”

  A apucat-o de mână şi i-a zis: „Talita cumi” care, tălmăcit, înseamnă:„Fetiţo, scoală-te, îţi zic!” Marcu 5:41

  Este uimitor să aflăm că morţii ascultă atunci când Dumnezeu îi cheamă. După acelaşi tipar, bolnavii neputincioşi se conformează cuvintelor Mântuitorului. Se ridică, umblă, aud şi văd sau sunt vindecaţi de lepră. Duhurile necurate pleacă, marea se linişteşte, peştii se lasă prinşi.

  Ajuns la casa lui Iair, Mântuitorul stabileşte diagnosticul: fetiţa n-a murit, ci doarme. La auzul acestei afirmaţii, cei prezenţi încep să-şi bată joc de El, dar Lui nu-I pasă de ignoranţa şi neînţelegerea lor. Ii scoate pe toţi afară, pentru că are nevoie de linişte şi seriozitate.

  Fetiţa se află în moartea din care există întoarcere prin înviere. Ce bine că nu a murit de moartea a doua, din care nu mai este înviere! Aceasta a vrut învăţătorul să spună, dar nu avea cine să înţeleagă. Deocamdată nimeni nu a murit de moartea aceea. Aceasta va veni după judecata de pe urmă.

  În prezenţa doar a părinţilor şi a ucenicilor, Mântuitorul apucă fetiţa de mână şi-i spune„Talita cumi!” Fetiţa aude, se ridică şi începe să se mişte cu uşurinţă ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Cei prezenţi se sperie de-a binelea şi primesc porunca de a nu spune nimănui secretul. Apoi Isus le cere părinţilor să-i dea de mâncare fetiţei, pentru a se convinge că nu este niciun truc, ci o minune adevărată.

  Fetiţa a ascultat porunca Mântuitorului pentru că în ea era şi puterea de a asculta. Ea n-ar fi ascultat porunca unui ucenic sau a altcuiva, atâta vreme cât în acea poruncă nu era şi puterea de a asculta. Cuvântul lui Isus este putere şi are putere.

  Succesul la un pas de tine:

  În orice poruncă sau cerinţă a lui Dumnezeu, există şi puterea de a o împlini. Cine îndrăzneşte să asculte va constata că sistemul funcţionează. Succes şi ţie!

  Fiica lui Iair - „Talita cumi” - 2019. În orice poruncă sau cerinţă a lui Dumnezeu, există şi puterea de a o împlini. Cine îndrăzneşte să asculte va constata că sistemul funcţionează. Succes şi ţie!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...