Articolul precedentAz író: Isten rendelésére
  Articolul următorSemnalul cu foc

  Fiica lui Iair – „Talita cumi”

  A apucat-o de mână şi i-a zis: „Talita cumi” care, tălmăcit, înseamnă:„Fetiţo, scoală-te, îţi zic!” Marcu 5:41

  Este uimitor să aflăm că morţii ascultă atunci când Dumnezeu îi cheamă. După acelaşi tipar, bolnavii neputincioşi se conformează cuvintelor Mântuitorului. Se ridică, umblă, aud şi văd sau sunt vindecaţi de lepră. Duhurile necurate pleacă, marea se linişteşte, peştii se lasă prinşi.

  Ajuns la casa lui Iair, Mântuitorul stabileşte diagnosticul: fetiţa n-a murit, ci doarme. La auzul acestei afirmaţii, cei prezenţi încep să-şi bată joc de El, dar Lui nu-I pasă de ignoranţa şi neînţelegerea lor. Ii scoate pe toţi afară, pentru că are nevoie de linişte şi seriozitate.

  Fetiţa se află în moartea din care există întoarcere prin înviere. Ce bine că nu a murit de moartea a doua, din care nu mai este înviere! Aceasta a vrut învăţătorul să spună, dar nu avea cine să înţeleagă. Deocamdată nimeni nu a murit de moartea aceea. Aceasta va veni după judecata de pe urmă.

  În prezenţa doar a părinţilor şi a ucenicilor, Mântuitorul apucă fetiţa de mână şi-i spune„Talita cumi!” Fetiţa aude, se ridică şi începe să se mişte cu uşurinţă ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Cei prezenţi se sperie de-a binelea şi primesc porunca de a nu spune nimănui secretul. Apoi Isus le cere părinţilor să-i dea de mâncare fetiţei, pentru a se convinge că nu este niciun truc, ci o minune adevărată.

  Fetiţa a ascultat porunca Mântuitorului pentru că în ea era şi puterea de a asculta. Ea n-ar fi ascultat porunca unui ucenic sau a altcuiva, atâta vreme cât în acea poruncă nu era şi puterea de a asculta. Cuvântul lui Isus este putere şi are putere.

  Succesul la un pas de tine:

  În orice poruncă sau cerinţă a lui Dumnezeu, există şi puterea de a o împlini. Cine îndrăzneşte să asculte va constata că sistemul funcţionează. Succes şi ţie!

  Fiica lui Iair - „Talita cumi” - 2019. În orice poruncă sau cerinţă a lui Dumnezeu, există şi puterea de a o împlini. Cine îndrăzneşte să asculte va constata că sistemul funcţionează. Succes şi ţie!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...