Articolul precedentA Biblia igazságai előállnak
  Articolul următorParadoxuri

  Frații lui Isus – eșec deocamdată

  Mama şi fraţii Iui Isus au venit la El, dar nu puteau să-I vorbească din pricina norodului. Luca 8:19

  După o bună vreme de la începerea lucrării Sale publice, familia lui Isus a început să-I ducă dorul. Mama Sa şi fraţii Săi doreau să-L vadă, mai ales că numele Lui începuse să fie rostit cu respect de un număr din ce în ce mai mare de oameni. Aşa că s-au pus pe drum şi nu a trecut mult până să-L repereze şi să-L găsească.

  Ajunşi însă la locul Său de muncă, au constatat că învăţătorul era atât de ocupat încât nu Şi-a putut lua timp să stea de vorbă cu ei. Este posibil să fim tot aşa de contrariaţi cum erau şi ei când au primit răspunsul că, deocamdată, nu se poate. Să nu ne grăbim însă să judecăm pripit lucrurile.

  Cine afirmă că Hristos Şi-a neglijat familia, trebuie să judece lucrurile în ansamblu, şi nu numai după un singur episod neclar şi izolat. Ce ar face un chirurg care primeşte un mesaj că cineva din familie a venit să-l vadă la spital, în timp ce el se află într-o operaţie foarte complicată, care îi ia mai multe ore de muncă şi încordare maximă! Puţin probabil că ar părăsi sala, înainte de a se asigura că pacientul său se află în siguranţă. Numai după aceea merge să vadă cine îl caută şi de ce. Notaţi că Hristos era şi El vindecător, chiar cel mai mare dintre toţi.

  Familia Sa trebuia să ştie că la Hristos nu se vine cu recomandări sau nepotisme. Deocamdată, El era ocupat şi avea să-i acorde atenţie familiei atunci când lucrul acesta avea să fie posibil.

  Succesul la un pas de tine:

  Faptul că Mântuitorul acordă asistenţă oricui trebuie să te încurajeze să-L cauţi, cu atât mai mult cu cât nu ai niciun merit sau recomandare de la cineva.

  Frații lui Isus - eșec deocamdată - 2019. Faptul că Mântuitorul acordă asistenţă oricui trebuie să te încurajeze să-L cauţi, cu atât mai mult cu cât nu ai niciun merit sau recomandare de la cineva.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...