Articolul precedentAz alapra építeni
  Articolul următorTotul spre bine!

  Isus – activitate totală

  Isus străbătea toate cetăţile şi satele, învăţând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia împărăţiei şi vindecând orice fel de boală şi orice fel de neputinţă care era în norod. Matei 9:35

  Vestea cea bună a Evangheliei priveşte întreaga fiinţă umană: inimă, minte şi trup. Dumnezeu este interesat de întreaga bunăstare a omului. Mântuirea este mai mult decât o afacere a sufletului, ea se răsfrânge asupra întregii vieţi şi chiar şi asupra relaţiilor şi a vieţii celorlalţi.

  Mântuitorul ştia foarte bine acest lucru atunci când Şi-a stabilit programul de lucru. El îi contacta pe oameni în locurile lor de muncă sau în locurile lor de adunare de sărbătoare. Evanghelia însăşi este o sărbătoare şi se potriveşte foarte bine locului şi timpului de adunare. Acolo Hristos începea să-i înveţe pe oameni. El începea cu mintea, deoarece este poarta prin care intră binele sau răul. Luminându-le mintea, învăţătorul ajungea la inima lor, pentru a le cere o mai bună consacrare faţă de Dumnezeu. Ascultând chemarea Evangheliei, oamenii beneficiau şi de vindecarea suferinţelor trupului.

  Hristos vindeca fiinţa umană în complexitatea şi plinătatea ei. El elibera sufletul de păcat, mintea de prejudecăţi şi trupul de neputinţe. Urmând acest exemplu, biserica trebuie să facă la fel. Numai în măsura în care are un răspuns şi la neliniştea şi frământările sociale, creştinismul poate avea acces la sufletul credincioşilor. Religia trebuie să aibă impact în comportament şi în obiceiurile de viaţă, de muncă şi de odihnă. Cuvintele şi faptele, credinţa şi practica trebuie să fie în acord.

  Succesul la un pas de tine:

  Într-o bucată de pâine sau un gest de bunăvoinţă este mai multă religie decât într-o cuvântare religioasă sforăitoare. Practică religia la orice nivel!

  Isus - activitate totală - 2019. Într-o bucată de pâine sau un gest de bunăvoinţă este mai multă religie decât într-o cuvântare religioasă sforăitoare. Practică religia la orice nivel!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...