Articolul precedentAz alapra építeni
  Articolul următorTotul spre bine!

  Isus – activitate totală

  Isus străbătea toate cetăţile şi satele, învăţând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia împărăţiei şi vindecând orice fel de boală şi orice fel de neputinţă care era în norod. Matei 9:35

  Vestea cea bună a Evangheliei priveşte întreaga fiinţă umană: inimă, minte şi trup. Dumnezeu este interesat de întreaga bunăstare a omului. Mântuirea este mai mult decât o afacere a sufletului, ea se răsfrânge asupra întregii vieţi şi chiar şi asupra relaţiilor şi a vieţii celorlalţi.

  Mântuitorul ştia foarte bine acest lucru atunci când Şi-a stabilit programul de lucru. El îi contacta pe oameni în locurile lor de muncă sau în locurile lor de adunare de sărbătoare. Evanghelia însăşi este o sărbătoare şi se potriveşte foarte bine locului şi timpului de adunare. Acolo Hristos începea să-i înveţe pe oameni. El începea cu mintea, deoarece este poarta prin care intră binele sau răul. Luminându-le mintea, învăţătorul ajungea la inima lor, pentru a le cere o mai bună consacrare faţă de Dumnezeu. Ascultând chemarea Evangheliei, oamenii beneficiau şi de vindecarea suferinţelor trupului.

  Hristos vindeca fiinţa umană în complexitatea şi plinătatea ei. El elibera sufletul de păcat, mintea de prejudecăţi şi trupul de neputinţe. Urmând acest exemplu, biserica trebuie să facă la fel. Numai în măsura în care are un răspuns şi la neliniştea şi frământările sociale, creştinismul poate avea acces la sufletul credincioşilor. Religia trebuie să aibă impact în comportament şi în obiceiurile de viaţă, de muncă şi de odihnă. Cuvintele şi faptele, credinţa şi practica trebuie să fie în acord.

  Succesul la un pas de tine:

  Într-o bucată de pâine sau un gest de bunăvoinţă este mai multă religie decât într-o cuvântare religioasă sforăitoare. Practică religia la orice nivel!

  Isus - activitate totală - 2019. Într-o bucată de pâine sau un gest de bunăvoinţă este mai multă religie decât într-o cuvântare religioasă sforăitoare. Practică religia la orice nivel!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...