Articolul precedentTalálkozás a fanatizmussal
  Articolul următorÎntârzierea

  Văduva din Nain – plâns întrerupt

  Domnul, când a văzut-o, I s-a făcut milă de ea şi i-a zis: „Nu plânge!” Luca 7:13

  Când treceau prin Nain, Mântuitorul şi ucenicii au întâlnit un cortegiu funerar. O mulţime de localnici erau adunaţi pentru a participa la înmormântarea unui tânăr, singurul fiu al unei văduve. Doliul este o experienţă amară în orice condiţii, dar, atunci când copiii sunt înmormântaţi înaintea părinţilor, tristeţea este cu atât mai mare.

  Această femeie avea o tristeţe pe faţă care L-a impresionat foarte mult pe Mântuitorul. Dacă ar fi putut face ceva pentru ea, această zi -cea mai amară din viaţa ei — ar fi fost schimbată în mare bucurie şi sărbătoare. Aşa că învăţătorul a poruncit să se oprească cele două coloane. Oamenii care o însoţeau pe văduvă şi cei care-L urmau pe El se aflau faţă în faţă, iar racla la mijloc.

  Apropiindu-Se de trupul neînsufleţit, Hristos i S-a adresat direct: „Tinere, ridică-te!” Ca şi când acesta era doar adormit, s-a ridicat, a deschis ochii larg şi a păşit jos, pe pământ. Învăţătorul l-a apucat de mână şi l-a dăruit mamei sale. Era cel mai frumos dar pe care aceasta l-a primit vreodată. În acest fiu era adunată toată speranţa vieţii sale. Fusese pierdută, dar acum se întorcea înapoi bogată şi nouă, aşa cum numai Dumnezeu ştia să o facă.

  Această minune avea un scop multiplu. Întâi a împlinit o nevoie acută, apoi a determinat o creştere a credinţei celor prezenţi. Dar nu în ultimul rând, era şi o lecţie despre esenţa Evangheliei şi a mântuirii. Dumnezeu este Cel ce poate să redea speranţa şi bucuria, care erau considerate pierdute definitiv. Mântuirea este o operaţiune de restituire a fericirii pierdute a neamului omenesc.

  Succesul la un pas de tine:

  Plânsul este o experienţă inevitabilă, atâta vreme cât încă ne aflăm pe acest pământ. Uneori îl putem ruga pe Dumnezeu să ni-l scurteze sau să îl schimbe în bucurie.

  Văduva din Nain - plâns întrerupt - 2019. Plânsul este o experienţă inevitabilă, atâta vreme cât încă ne aflăm pe acest pământ. Uneori îl putem ruga pe Dumnezeu să ni-l scurteze sau să îl schimbe în bucurie.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...