Articolul precedentTalálkozás a fanatizmussal
  Articolul următorÎntârzierea

  Văduva din Nain – plâns întrerupt

  Domnul, când a văzut-o, I s-a făcut milă de ea şi i-a zis: „Nu plânge!” Luca 7:13

  Când treceau prin Nain, Mântuitorul şi ucenicii au întâlnit un cortegiu funerar. O mulţime de localnici erau adunaţi pentru a participa la înmormântarea unui tânăr, singurul fiu al unei văduve. Doliul este o experienţă amară în orice condiţii, dar, atunci când copiii sunt înmormântaţi înaintea părinţilor, tristeţea este cu atât mai mare.

  Această femeie avea o tristeţe pe faţă care L-a impresionat foarte mult pe Mântuitorul. Dacă ar fi putut face ceva pentru ea, această zi -cea mai amară din viaţa ei — ar fi fost schimbată în mare bucurie şi sărbătoare. Aşa că învăţătorul a poruncit să se oprească cele două coloane. Oamenii care o însoţeau pe văduvă şi cei care-L urmau pe El se aflau faţă în faţă, iar racla la mijloc.

  Apropiindu-Se de trupul neînsufleţit, Hristos i S-a adresat direct: „Tinere, ridică-te!” Ca şi când acesta era doar adormit, s-a ridicat, a deschis ochii larg şi a păşit jos, pe pământ. Învăţătorul l-a apucat de mână şi l-a dăruit mamei sale. Era cel mai frumos dar pe care aceasta l-a primit vreodată. În acest fiu era adunată toată speranţa vieţii sale. Fusese pierdută, dar acum se întorcea înapoi bogată şi nouă, aşa cum numai Dumnezeu ştia să o facă.

  Această minune avea un scop multiplu. Întâi a împlinit o nevoie acută, apoi a determinat o creştere a credinţei celor prezenţi. Dar nu în ultimul rând, era şi o lecţie despre esenţa Evangheliei şi a mântuirii. Dumnezeu este Cel ce poate să redea speranţa şi bucuria, care erau considerate pierdute definitiv. Mântuirea este o operaţiune de restituire a fericirii pierdute a neamului omenesc.

  Succesul la un pas de tine:

  Plânsul este o experienţă inevitabilă, atâta vreme cât încă ne aflăm pe acest pământ. Uneori îl putem ruga pe Dumnezeu să ni-l scurteze sau să îl schimbe în bucurie.

  Văduva din Nain - plâns întrerupt - 2019. Plânsul este o experienţă inevitabilă, atâta vreme cât încă ne aflăm pe acest pământ. Uneori îl putem ruga pe Dumnezeu să ni-l scurteze sau să îl schimbe în bucurie.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...