Articolul precedentA fanatizmus megelőzése
  Articolul următorDuș pe bicicletă

  Ioan Botezătorul – credința se înclină

  loan a auzit din temniţă despre lucrările lui Hristos şi a trimis să-L întrebe prin ucenicii săi: „Tu eşti Acela care are să vină sau să aşteptăm pe altul?” Matei 11:2,3

  Descurajarea nu ocoleşte pe nimeni. Nici cel mai mare dintre profeţi, cel care a pregătit calea Domnului, nu a fost scutit. Ioan Botezătorul a fost un al doilea Ilie, şi dacă primul a trecut printr-o depresie severă, nici al doilea nu avea cum să nu treacă la fel.

  De mai multă vreme Ioan se afla în temniţă pe nedrept şi Hristos nu făcea nimic pentru ca să-l scape şi să-i facă dreptate. Ioan era intrigat de această situaţie şi nu o putea înţelege. Dar prin experienţa aceasta, Ioan era părtaş aceleiaşi situaţii ca şi Mântuitorul mai târziu. Fiul lui Dumnezeu avea să fie condamnat pe nedrept şi crucificat, fără ca Tatăl Său să intervină.

  Aceste realităţi greu de înţeles fac parte dintr-un program superior, în care raţiuni speciale fac să nu poată fi aplicată o dreptate simplă şi directă. Cândva, Iov şi alţii au trecut printr-un asemenea proces. Nici ei nu puteau înţelege de ce se întâmplă ceea ce se întâmplă. Noi, din poziţia noastră de cititori neimplicaţi în acest proces, putem înţelege câte ceva, dar ei nu aveau acest avantaj.

  Ioan avea nevoie de certitudinea că ceea ce constituise misiunea de bază a vieţii sale nu era o farsă. De aceea i-a trimis pe ucenicii săi să-L întrebe pe învăţătorul cum stau lucrurile. Hristos nu i-a trimis un răspuns direct, ci i-a furnizat informaţiile care-l puteau conduce la o concluzie personală. Era mai bine pentru Ioan să se convingă singur decât să primească un răspuns direct la întrebarea sa.

  Succesul la un pas de tine:

  Nu toate lucrurile care ni se întâmplă au o explicaţie în sistemul nostru de a le înţelege. Unele fac parte din categoria descrisă mai sus. Ferice de tine dacă eşti învrednicit să ai o asemenea experienţă!

  Ioan Botezătorul - credința se înclină - 2019. Nu toate lucrurile care ni se întâmplă au o explicaţie în sistemul nostru de a le înţelege. Unele fac parte din categoria descrisă mai sus. Ferice de tine dacă eşti învrednicit să ai o asemenea experienţă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...