Articolul precedentA dogmatikai tévedések elkerülése
  Articolul următorUN NOU ANGAJAMENT

  Ioan Botezătorul – un superproroc

  Atunci, ce aţi ieşit să vedeţi? Un proroc? Da, vă spun, şi mai mult decât un proroc. Matei 11:9

  Sunt greu de comparat oamenii mari între ei. Numai cineva mai mare decât ei o poate face cu succes. Ioan Botezătorul a fost un pro-roc despre care Hristos a spus că era din cea mai grea categorie. El era chiar mai mult decât un proroc: era o întruchipare a lui Ilie şi avea să devină un simbol al unei întregi generaţii, care urma să repete lucrarea sa în legătură cu a doua venire. Prin această funcţie, Ioan era mai mult decât un profet. El era un adevărat tip biblic. Valoarea acestor tipuri o depăşea pe cea a profeţilor obişnuiţi.

  Cuvintele de apreciere din partea Mântuitorului vin să lămurească puţin dilema lipsei de intervenţie în cazul lui Ioan Botezătorul. Isus dorea să-i convingă pe ascultătorii Săi că Lui Ii păsa de situaţia în care se afla loan, dar că nu putea să intervină. Activitatea Mântuitorului nu se baza pe simţăminte de moment sau pe înţelegerea omenească a lucrurilor, ci El avea o coordonare de sus, de la Tatăl. Potrivit acestui program, nu era prevăzută o intervenţie specială a lui Dumnezeu în favoarea prorocului Său. Dar acest lucru nu însemna nici indiferenţă şi nici lipsă de apreciere faţă de durerea şi decepţiile omului Său din închisoare.

  Dumnezeu aprecia calitatea personală a lui Ioan Botezătorul, dar acest lucru nu însemna şi respectarea principiului cauză-efect, prezent de altfel în istoria sfântă. Eliberarea lui nu depindea de faptul că era întemniţat pe nedrept, ci de motive care depăşeau cu mult un asemenea cadru.

  Succesul la un pas de tine:

  Cazul lui Ioan Botezătorul te poate ajuta să dai dreptate lui Dumnezeu în lucruri şi situaţii care depăşesc puterea ta de pătrundere actuală.

  Ioan Botezătorul - un superproroc - 2019. Cazul lui Ioan Botezătorul te poate ajuta să dai dreptate lui Dumnezeu în lucruri şi situaţii care depăşesc puterea ta de pătrundere actuală.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...