Isus – taxă supranaturală

  Dar, ca să nu-i facem să păcătuiască, du-te la mare, aruncă undiţa şi trage afară peştele care va veni întâi; deschide-i gura, şi vei găsi în ea o rublă pe care ia-o şi dă-le-o lor, pentru Mine şi pentru tine. Matei 17:27

  Uneori facem afirmaţii incorecte, din dorinţa de a corespunde aşteptărilor celor care ne chestionează. Judecata sănătoasă şi argumentele se dovedesc mai puţin importante decât presiunea creată de reproşurile celor din jur. În dorinţa noastră de a ieşi din starea de tensiune, ne prezentăm pe noi înşine într-o lumină favorabilă de moment, neglijând implicaţiile ulterioare ale unei asemenea poziţii.

  Într-o zi, oficialii templului au dorit să-l şicaneze pe Petru cu neplata taxelor cuvenite. Pentru a ieşi cu obrazul curat, Petru a spus o minciună, afirmând că Mântuitorul este la zi cu acest fel de datorii, în realitate, lucrurile erau cu totul diferite. Isus Hristos nu Se simţea obligat să plătească acele dări. Acest lucru nu însemna nici desconsi-deraţie şi nici neglijenţă faţă de casa Tatălui Său. Tocmai Se arătase foarte interesat de calitatea ambianţei din locul de închinare şi a făcut o reformă în templu. Însă dinspre partea dărilor, El considera că acest lucru nu era prescris Fiului.

  Întâlnindu-se cu Mântuitorul, Petru a primit misiunea să repare greşeala şi să prindă un peşte care avea în gură exact plata promisă celor de la templu. Indurarea divină a recurs la o minune pentru a-l scoate pe Petru din încurcătură. Altă dată ucenicul avea să cugete mai bine înainte de a face o promisiune pripită.

  Este mult mai demn a prezenta argumentele şi poziţia personală, oricât ar fi acestea de nepopulare, decât de a prezenta faptele într-o lumină favorabilă, spunând o minciună.

  Succesul la un pas de tine:

  Sub presiunea opiniei publice, mai bine fii tu însuţi decât să spui lucruri care trebuie apoi reparate cu mare cheltuială şi bătaie de cap.

  Isus - taxă supranaturală - 2019. Sub presiunea opiniei publice, mai bine fii tu însuţi decât să spui lucruri care trebuie apoi reparate cu mare cheltuială şi bătaie de cap.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...