Isus – taxă supranaturală

  Dar, ca să nu-i facem să păcătuiască, du-te la mare, aruncă undiţa şi trage afară peştele care va veni întâi; deschide-i gura, şi vei găsi în ea o rublă pe care ia-o şi dă-le-o lor, pentru Mine şi pentru tine. Matei 17:27

  Uneori facem afirmaţii incorecte, din dorinţa de a corespunde aşteptărilor celor care ne chestionează. Judecata sănătoasă şi argumentele se dovedesc mai puţin importante decât presiunea creată de reproşurile celor din jur. În dorinţa noastră de a ieşi din starea de tensiune, ne prezentăm pe noi înşine într-o lumină favorabilă de moment, neglijând implicaţiile ulterioare ale unei asemenea poziţii.

  Într-o zi, oficialii templului au dorit să-l şicaneze pe Petru cu neplata taxelor cuvenite. Pentru a ieşi cu obrazul curat, Petru a spus o minciună, afirmând că Mântuitorul este la zi cu acest fel de datorii, în realitate, lucrurile erau cu totul diferite. Isus Hristos nu Se simţea obligat să plătească acele dări. Acest lucru nu însemna nici desconsi-deraţie şi nici neglijenţă faţă de casa Tatălui Său. Tocmai Se arătase foarte interesat de calitatea ambianţei din locul de închinare şi a făcut o reformă în templu. Însă dinspre partea dărilor, El considera că acest lucru nu era prescris Fiului.

  Întâlnindu-se cu Mântuitorul, Petru a primit misiunea să repare greşeala şi să prindă un peşte care avea în gură exact plata promisă celor de la templu. Indurarea divină a recurs la o minune pentru a-l scoate pe Petru din încurcătură. Altă dată ucenicul avea să cugete mai bine înainte de a face o promisiune pripită.

  Este mult mai demn a prezenta argumentele şi poziţia personală, oricât ar fi acestea de nepopulare, decât de a prezenta faptele într-o lumină favorabilă, spunând o minciună.

  Succesul la un pas de tine:

  Sub presiunea opiniei publice, mai bine fii tu însuţi decât să spui lucruri care trebuie apoi reparate cu mare cheltuială şi bătaie de cap.

  Isus - taxă supranaturală - 2019. Sub presiunea opiniei publice, mai bine fii tu însuţi decât să spui lucruri care trebuie apoi reparate cu mare cheltuială şi bătaie de cap.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.