Articolul precedentIsten terve az Egyházzal:A nevelés feladata
  Articolul următorSchimbarea

  Petru – iertare fără frontiere

  Atunci Petru s-a apropiat de El şi i-a zis: „Doamne, de câte ori să iert pe fratele meu când va păcătui împotriva mea? Până la şapte ori?” Isus i-a zis: „Eu nu-ţi zic până la şapte ori, ci până la şaptezeci de ori câte şapte.” Matei 18:21,22

  Petru credea că iertarea perfectă constă într-un număr desăvârşit de exerciţii, după care este admisă răzbunarea. În realitate, iertarea perfectă constă dintr-un exerciţiu perfect de iertare; este o atitudine continuă de acceptare a celorlalţi cu toate greşelile şi nedesăvârşirile lor. În acest caz, nu este admisă răzbunarea. Ca şi meritele în mântuire, răzbunarea creştinului este numai a Domnului. Iertarea şi răzbunarea nu sunt opţiuni ale experienţei creştine. Numai iertarea este încurajată, în timp ce răzbunarea este rezervată de Dumnezeu pentru Sine.

  Iertarea celor care ne-au greşit este o continuare a iertării primite de noi de la Dumnezeu. Ea trebuie să fie de aceeaşi natură şi calitate. Petru sesiza o reală presiune şi neputinţă în legătură cu iertarea celor care i-au greşit. El considera că este o limită mai mult decât generoasă dacă cineva începe să ia în calcul greşelile altora începând cu a opta. Şapte greşeli iertate puteau fi măsura desăvârşirii în iertare. într-un sistem în care totul era evaluat, măsurat şi socotit la număr, un asemenea barem putea fi considerat un exemplu de desăvârşire, dar Petru a fost surprins să recunoască faptul că propunerea sa era inconsistentă.

  Singura opţiune rămasă lui Petru şi urmaşilor săi creştini avea să fie împrumutarea iertării de la Dumnezeu. Cum iertarea firească era cu totul nepregătită să facă faţă şocului, singura operantă mai rămânea cea divină, împrumutată. Mântuitorul era gata să-i ofere sistemul de operare.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum iertarea divină este permanentă, ireversibilă şi necondiţionată, poţi încerca metoda!

  Petru - iertare fără frontiere - 2019. Cum iertarea divină este permanentă, ireversibilă şi necondiţionată, poţi încerca metoda!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...