Articolul precedentA gyógyító szolgálat
  Articolul următorSă mă pocăiesc, dar din ce?

  Isus – confirmarea identității

  Pe când vorbea el încă, iată că i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Şi din nor s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în care îmi găsesc plăcerea Mea, de El să ascultaţi!” Matei 17:5

  Schimbarea la faţă a fost un eveniment de care Hristos avea mare nevoie. Asemenea momentului botezului, când Tatăl a confirmat identitatea Fiului, după doi ani şi jumătate acest lucru era necesar din nou. Isus Hristos avea nevoie să audă încă o dată că Se afla în graţia şi atenţia nestrămutată a Tatălui Său divin.

  Această reafirmare a identităţii avea să-l dea putere şi susţinere morală în programul specific acestui ultim an de slujire. Atenţia Sa avea să fie îndreptată în mod preponderent asupra formării ucenicilor şi a organizării lucrării Evangheliei în toată lumea. Calitatea acestei pregătiri era dependentă de forţa identităţii Sale. Numai dacă ştia foarte bine cine este El, Hristos ştia încotro să îndrepte paşii ucenicilor şi destinele împărăţiei.

  Pe ucenicii prezenţi la această minune, confirmarea identităţii Maestrului lor avea să-i ajute să-L înţeleagă şi să-L asculte mai bine. Ei întâmpinau dificultăţi serioase în a accepta misiunea Sa şi a lor, iar această confirmare îi aducea mai aproape de idealul lui Dumnezeu pentru ei. Adevărul este că, peste decenii, atunci când Petru şi Ioan aveau să caute să-şi aducă aminte de esenţa Evangheliei, acest moment avea să fie unul dintre cele mai semnificative lucruri.

  Succesul la un pas de tine:

  Din când în când, toţi avem nevoie să ştim cine suntem, pentru a şti şi a putea să facem mai bine ceea ce se aşteaptă de la noi. Caută răspunsuri valabile la întrebarea: Cine sunt eu? Vei fi mult ajutat.

  Isus - confirmarea identității - 2019. Din când în când, toţi avem nevoie să ştim cine suntem, pentru a şti şi a putea să facem mai bine ceea ce se aşteaptă de la noi. Caută răspunsuri valabile la întrebarea: Cine sunt eu? Vei fi mult ajutat.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...