Articolul precedentA kiadói munka
  Articolul următorPregătit

  Tatăl băiatului posedat – îndoială conștientă

  Îndată, tatăl copilului a strigat cu lacrimi: „Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele!” Marcu 9:24

  Când Mântuitorul şi ucenicii Său coborau de pe Muntele Schimbării la Faţă, în vale îi aştepta o surpriză neplăcută. Ceilalţi ucenici se chinuiau zadarnic să vindece un băiat afectat grav de o posesiune demonică. Ei mai avuseseră de-a face cu astfel de lucruri, dar acest caz le crea necazuri serioase. Nu numai că nu erau în stare să aducă alinare micului lor pacient, dar demonii îşi băteau joc de ei. În această stare de lucruri i-a găsit Hristos.

  Mântuitorul a evaluat numaidecât situaţia şi a încercat o nouă abordare. El a iniţiat o discuţie cu tatăl băiatului pentru a sublinia particularităţile cazului. Când a venit în discuţie nivelul credinţei acestuia, s-a ivit o situaţie foarte interesantă. El credea că fiul său putea să fie vindecat, dar se temea că gradul de necredinţă era încă destul de mare şi putea determina un eşec, precum se şi văzuse deja.

  În această situaţie, tatăl I-a adresat Mântuitorului o cerere directă, în vederea ajutorării necredinţei sale. Din fericire, lucrurile s-au încheiat cu bine, iar fiul său a fost eliberat îndată de sub puterea demonilor.

  Această vindecare scoate în evidenţă faptul că noi avem necazuri adesea nu cu lipsuri în credinţă, ci cu necredinţa. În timp ce puţina noastră credinţă ne conduce la puţine realizări, necredinţa ne face să nu putem depăşi praguri minime de intervenţie divină.

  Pe măsură ce necredinţa se retrage şi se diminuează, credinţa ocupă locul rămas liber.

  Succesul la un pas de tine:

  Încearcă o diminuare a necredinţei, pentru a face loc credinţei eficiente.

  Tatăl băiatului posedat - îndoială conștientă - 2019. Încearcă o diminuare a necredinţei, pentru a face loc credinţei eficiente.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.