Articolul precedentA kiadói munka
  Articolul următorPregătit

  Tatăl băiatului posedat – îndoială conștientă

  Îndată, tatăl copilului a strigat cu lacrimi: „Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele!” Marcu 9:24

  Când Mântuitorul şi ucenicii Său coborau de pe Muntele Schimbării la Faţă, în vale îi aştepta o surpriză neplăcută. Ceilalţi ucenici se chinuiau zadarnic să vindece un băiat afectat grav de o posesiune demonică. Ei mai avuseseră de-a face cu astfel de lucruri, dar acest caz le crea necazuri serioase. Nu numai că nu erau în stare să aducă alinare micului lor pacient, dar demonii îşi băteau joc de ei. În această stare de lucruri i-a găsit Hristos.

  Mântuitorul a evaluat numaidecât situaţia şi a încercat o nouă abordare. El a iniţiat o discuţie cu tatăl băiatului pentru a sublinia particularităţile cazului. Când a venit în discuţie nivelul credinţei acestuia, s-a ivit o situaţie foarte interesantă. El credea că fiul său putea să fie vindecat, dar se temea că gradul de necredinţă era încă destul de mare şi putea determina un eşec, precum se şi văzuse deja.

  În această situaţie, tatăl I-a adresat Mântuitorului o cerere directă, în vederea ajutorării necredinţei sale. Din fericire, lucrurile s-au încheiat cu bine, iar fiul său a fost eliberat îndată de sub puterea demonilor.

  Această vindecare scoate în evidenţă faptul că noi avem necazuri adesea nu cu lipsuri în credinţă, ci cu necredinţa. În timp ce puţina noastră credinţă ne conduce la puţine realizări, necredinţa ne face să nu putem depăşi praguri minime de intervenţie divină.

  Pe măsură ce necredinţa se retrage şi se diminuează, credinţa ocupă locul rămas liber.

  Succesul la un pas de tine:

  Încearcă o diminuare a necredinţei, pentru a face loc credinţei eficiente.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...