Articolul precedentSzociális szolgálat
  Articolul următorTitlul și atitudinea

  Fata Irodiadei – asasinat inocent

  Îndemnată de mamă-sa, ea a zis: „Dă-mi aici, într-o farfurie, capul lui Ioan Botezătorul!” Matei 14:8

  Uneori nu suntem conştienţi de dimensiunea reală a cererilor noastre. Ceea ce ni se pare a fi doar o joacă nevinovată poate fi în realitate un fapt extrem de grav. Aşadar este normal să ne punem întrebarea în legătură cu responsabilitatea morală şi autorul moral. Cazul luat în discuţie astăzi ridică aceste probleme.

  La ziua de naştere a lui Irod, fata Irodiadei i-a făcut o dedicaţie şi a dansat în salonul guvernamental, în faţa oaspeţilor. Impresionat de graţiile vlăstarului domnesc şi de tăriile ospăţului, Irod a făcut o promisiune în alb, şi anume că este dispus să-i împlinească orice dorinţă. Fata, neştiind ce să ceară, a alergat la mama ei pentru consfătuiri. Irodiada a văzut în această slăbiciune a lui Irod marea ei ocazie de a se răzbuna pe Ioan Botezătorul. Acesta era ca un fel de glas al conştiinţei, şi femeia dorea să scape de el cât mai grabnic. Aşa că a învăţat-o pe fiica ei să ceară capul lui Ioan Botezătorul.

  Când Irod şi-a dat seama în ce încurcătură a intrat, încă nu era prea târziu, dar orgoliul lui era prea mare pentru a mai avea curajul să-şi reconsidere promisiunile. Se pare că laşitatea şi orgoliul fac bună casă împreună, deşi aparent cele două sunt diametral opuse. Aproape mecanic şi fără niciun fel de scrupule, guvernatorul i-a cerut unuia dintre oamenii de ordine să-i aducă obiectul solicitat. Parcă ar fi fost vorba de un lucru oarecare, nu de viaţa unui om, şi încă ce om!

  Cazul are o mulţime de lecţii de învăţat şi merită un studiu aprofundat.

  Succesul la un pas de tine:

  Asasinatul inocent poate fi o formulă elegantă, dar complet imorală. Ai nevoie de o minte lucidă pentru a nu repeta erorile grave ale altora.

  Fata Irodiadei - asasinat inocent - 2019. Asasinatul inocent poate fi o formulă elegantă, dar complet imorală. Ai nevoie de o minte lucidă pentru a nu repeta erorile grave ale altora.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...