Femeia canaanită – mentalitatea abundenței

  „Da, Doamne” a zis ea, „dar şi căţeii mănâncă firimiturile care cad de la masa stăpânilor lor.” Atunci Isus i-a zis: „O, femeie, mare este credinţa ta, facă-ţi-se cum voieştiŞi fiica ei s-a tămăduit chiar în ceasul acela. Matei 15:27,28

  Una dintre neliniştile noastre de fiecare zi este şi teama că ceva se termină, că nu avem suficient, că ar trebui să mai adunăm ca să ne ajungă. Cineva ar putea numi „calicie” acest mod de gândire. Aici avem nevoie de o refacere serioasă. Iată un exemplu de mentalitate a abundenţei, care merită analizat.

  Învăţătorul Se afla în afara graniţelor lui Israel şi ţinea o serie de întâlniri publice printre cei interesaţi. O femeie din partea locului I s-a adresat cu o cerere de intervenţie pentru fiica ei bolnavă. Era cea mai bună ocazie pentru a le da ucenicilor o lecţie de toleranţă şi viziune lărgită asupra lucrării Evangheliei. Era nevoie să-i înveţe şi despre misiunea transculturală şi nu numai despre cea internă. Dumnezeu era pe punctul de a le aduce şi pe neamuri la ascultare, iar ucenicii, evrei, erau departe de a prinde această idee.

  Folosind mentalitatea exclusivistă tipică ucenicilor Săi, Mântuitorul a respins formal cererea femeii. Era doar un exerciţiu de a scoate în evidenţă credinţa şi frumuseţea gândirii acestei mame canaanite. Răspunzându-I Mântuitorului, femeia a făcut observaţia că la masa stăpânilor este atâta abundenţă de hrană, încât căţeii se pot hrăni boiereşte chiar şi numai cu firimiturile care cad sub masă. Un asemenea răspuns arată cât de bine gândea femeia canaanită. Ea avea o mentalitate a abundenţei, din care s-a şi folosit din plin. Fiica ei a fost astfel tămăduită.

  Succesul la un pas de tine:

  Mentalitatea abundenţei are puţin de-a face cu resursele reale. Ea este mai degrabă un mod de a vedea lucrurile.

  Femeia canaanită - mentalitatea abundenței - 2019. Mentalitatea abundenţei are puţin de-a face cu resursele reale. Ea este mai degrabă un mod de a vedea lucrurile.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...