Femeia canaanită – mentalitatea abundenței

  „Da, Doamne” a zis ea, „dar şi căţeii mănâncă firimiturile care cad de la masa stăpânilor lor.” Atunci Isus i-a zis: „O, femeie, mare este credinţa ta, facă-ţi-se cum voieştiŞi fiica ei s-a tămăduit chiar în ceasul acela. Matei 15:27,28

  Una dintre neliniştile noastre de fiecare zi este şi teama că ceva se termină, că nu avem suficient, că ar trebui să mai adunăm ca să ne ajungă. Cineva ar putea numi „calicie” acest mod de gândire. Aici avem nevoie de o refacere serioasă. Iată un exemplu de mentalitate a abundenţei, care merită analizat.

  Învăţătorul Se afla în afara graniţelor lui Israel şi ţinea o serie de întâlniri publice printre cei interesaţi. O femeie din partea locului I s-a adresat cu o cerere de intervenţie pentru fiica ei bolnavă. Era cea mai bună ocazie pentru a le da ucenicilor o lecţie de toleranţă şi viziune lărgită asupra lucrării Evangheliei. Era nevoie să-i înveţe şi despre misiunea transculturală şi nu numai despre cea internă. Dumnezeu era pe punctul de a le aduce şi pe neamuri la ascultare, iar ucenicii, evrei, erau departe de a prinde această idee.

  Folosind mentalitatea exclusivistă tipică ucenicilor Săi, Mântuitorul a respins formal cererea femeii. Era doar un exerciţiu de a scoate în evidenţă credinţa şi frumuseţea gândirii acestei mame canaanite. Răspunzându-I Mântuitorului, femeia a făcut observaţia că la masa stăpânilor este atâta abundenţă de hrană, încât căţeii se pot hrăni boiereşte chiar şi numai cu firimiturile care cad sub masă. Un asemenea răspuns arată cât de bine gândea femeia canaanită. Ea avea o mentalitate a abundenţei, din care s-a şi folosit din plin. Fiica ei a fost astfel tămăduită.

  Succesul la un pas de tine:

  Mentalitatea abundenţei are puţin de-a face cu resursele reale. Ea este mai degrabă un mod de a vedea lucrurile.

  Femeia canaanită - mentalitatea abundenței - 2019. Mentalitatea abundenţei are puţin de-a face cu resursele reale. Ea este mai degrabă un mod de a vedea lucrurile.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...