Articolul precedentTanácsok vezetőknek
  Articolul următorCaii speciali

  Orbul din naștere – fără prejudecăți

  Iarăşi au întrebat pe orb: „Tu ce zici despre El în privinţa faptului că ţi-a deschis ochii?”„Este un proroc” le-a răspuns el. Ioan 9:17

  Vindecarea unui orb din naştere a devenit un subiect de aprige dezbateri în mijlocul mai-marilor de la Ierusalim. Cu acea ocazie popularitatea lui Isus Hristos câştigase mult în sondaje şi acest lucru era de natură să-i îngrijoreze. Partea mai complicată a lucrurilor, care le dădea apă la moară anchetatorilor, era faptul că această minune a fost săvârşită intr-o zi de Sabat.

  Conducătorii i-au chemat pe părinţii acestui orb din naştere pentru a-i chestiona şi eventual pentru a-i intimida. Aceştia au bătut repede în retragere, sugerând că fiul lor este major şi poate răspunde personal eventualelor acuzaţii. Singura declaraţie oficială pe care aceştia au făcut-o totuşi era confirmarea faptului că fiul lor fusese orb, iar acum vedea. Ei doar confirmau faptele, fără să-şi asume vreo responsabilitate în legătură cu cele întâmplate.

  În aceste condiţii a fost chemat cel vindecat. Acesta şi-a arătat mirarea că este luat la întrebări pentru probe împotriva Vindecătorului său. În cursul interogatoriului, conducătorii evrei au încercat să sugereze că vindecarea sa era o farsă, iar Vindecătorul, un impostor. Dar mirarea tânărului s-a accentuat şi mai mult în legătură cu ignoranţa şi lipsa de profesionalism a acestora.

  Văzând că nu o scot la capăt cu el, l-au întrebat despre convingerile lui, intuind că s-ar putea ca sugestiile lor să fi prins rădăcină în mintea lui. Dar au fost confruntaţi cu credinţa curată şi fermă a tânărului, care şi-a exprimat deschis convingerea că Cel care îl vindecase era Cineva trimis de Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Când alţii încearcă să-ţi sugereze idei contrare modului tău de a gândi, ia exemplu de la acest orb vindecat, care s-a dovedit lipsit de prejudecăţi!

  Orbul din naștere - fără prejudecăți - 2019. Când alţii încearcă să-ţi sugereze idei contrare modului tău de a gândi, ia exemplu de la acest orb vindecat, care s-a dovedit lipsit de prejudecăţi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...