Articolul precedentMennyei tanácsok szülők számára
  Articolul următorLinia de var

  Samariteanul milos – asistență completă

  S-a apropiat de i-a legat rănile şi a turnat peste ele untdelemn şi vin, apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han şi a îngrijit de el. Luca 10:34

  Întâmplarea aceasta era reală şi devenise o povestire de circulaţie locală printre ascultătorii Mântuitorului. Morala ei nu era însă prea confortabilă pentru iudei. Pentru ei, aproapele era numai acel om cu aceeaşi credinţă şi aceleaşi tradiţii, adică unul de-al lor. Ei nu puteau aprecia fiinţa umană din perspectiva în care o făcea Hristos.

  Pentru creştin, ca şi pentru Hristos, aproapele este acel suflet care are nevoie de ajutorul imediat şi care se află în zona de acces. Deosebirile de rasă, religie sau statut social nu trebuie să creeze clauze de intervenţie sau neintervenţie în caz de necesitate. A nu face nimic şi a trece mai departe pe lângă un om aflat în nevoie este o greşeală gravă, care arată lipsă de dragoste faţă de oameni. Argumente de natură morală nu pot justifica indiferenţa faţă de cei aflaţi în stare de necesitate. Adevărata morală creştină este cea care ne determină să acţionăm când semenii sunt în nevoie. Nu se pune problema dacă ei se califică sau sunt vrednici de ajutorul nostru. Calificarea lor este deja îndeplinită prin starea lor de neajutorare.

  Vorbind despre samariteanul milos, Hristos vorbea despre Sine şi despre rolul Său în procesul mântuirii neamului omenesc. Asemenea samariteanului, Hristos a lăsat treburile Sale pentru a Se dedica ridicării fiinţei omeneşti din ruina şi părăsirea în care a adus-o Satana şi a o aşeza în siguranţă într-o incintă unde să fie îngrijită până la întoarcerea Sa. Pe această cale aflăm că misiunea vindecării ne-a fost deja repartizată în mod explicit, fiecăruia.

  Succesul la un pas de tine:

  Concepţia noastră despre cine este aproapele se poate schimba datorită acestei pilde. Nu ne rămâne decât să folosim mijloacele încredinţate de Hristos la plecare.

  Samariteanul milos - asistență completă - 2019. Concepţia noastră despre cine este aproapele se poate schimba datorită acestei pilde. Nu ne rămâne decât să folosim mijloacele încredinţate de Hristos la plecare.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...