Articolul precedentÚtmutatások a fiatalok számára
  Articolul următorCursa de 100 metri

  Marta – ordinea priorităților

  Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El şi I-a zis: „Doamne, nu-Ţi pasă că soră-mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să-mi ajute.” Luca 10:40

  Marta era foarte motivată atunci când era vorba ca cineva să se simtă bine în casa ei. Niciun efort nu era prea mare atunci când trebuia ca totul să fie perfect, iar masa să fie servită impecabil. Martei nu-i scăpau amănuntele şi nu pierdea din ochi ansamblul. Ea punea suflet în detalii şi acţiona cu simţ de prevedere în toiul pregătirilor. îşi organiza bine timpul şi termina bine treaba începută. Fiecare lucru îşi avea locul lui şi nu trebuia să bâjbâie după câte ceva de care avea nevoie. Marta era o femeie eficientă şi harnică. Cei din jur se simţeau în siguranţă în preajma ei. Chiar dacă adesea ea îi punea la treabă, desemnându-le precis ce aveau de făcut, oamenii nu o ocoleau, pentru că Marta ştia cum să aprecieze munca bine făcută şi la timp, Ea vedea rolul şi importanţa fiecărui om care s-ar fi lăsat antrenat în treburile conduse de ea şi aprecia cum se cuvine fiecare mână de lucru disponibilă.

  Martei i s-a părut că Maria îşi pierde timpul stând fără treabă, tocmai când ea avea atâta nevoie de o mână de ajutor, aşa că L-a rugat pe Mântuitorul să intervină pentru a mobiliza resursele utilizate ineficient ale Măriei. Dar aici, orientarea şi spiritul de observaţie al Martei au dat greş. Ea vedea numai la suprafaţa lucrurilor. Nu putea pătrunde expresia de uimire şi încântare cu care Maria asculta cuvintele aducătoare de lumină şi speranţă ale Mântuitorului. Ea vedea numai valoarea de întrebuinţare a lucrurilor şi nu putea aprecia solemnitatea calmă şi vindecătoare a timpului de comuniune cu Dumnezeu. Marta mai avea de lucrat la scara de valori.

  Succesul la un pas de tine:

  A urmări doar eficienţa şi randamentul nu e întotdeauna suficient. Ai nevoie uneori de opriri şi evaluări. Succes în aplicarea schimbărilor necesare!

  Marta - ordinea priorităților - 2019. A urmări doar eficienţa şi randamentul nu e întotdeauna suficient. Ai nevoie uneori de opriri şi evaluări. Succes în aplicarea schimbărilor necesare!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...