Articolul precedentÚtmutatások a fiatalok számára
  Articolul următorCursa de 100 metri

  Marta – ordinea priorităților

  Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El şi I-a zis: „Doamne, nu-Ţi pasă că soră-mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să-mi ajute.” Luca 10:40

  Marta era foarte motivată atunci când era vorba ca cineva să se simtă bine în casa ei. Niciun efort nu era prea mare atunci când trebuia ca totul să fie perfect, iar masa să fie servită impecabil. Martei nu-i scăpau amănuntele şi nu pierdea din ochi ansamblul. Ea punea suflet în detalii şi acţiona cu simţ de prevedere în toiul pregătirilor. îşi organiza bine timpul şi termina bine treaba începută. Fiecare lucru îşi avea locul lui şi nu trebuia să bâjbâie după câte ceva de care avea nevoie. Marta era o femeie eficientă şi harnică. Cei din jur se simţeau în siguranţă în preajma ei. Chiar dacă adesea ea îi punea la treabă, desemnându-le precis ce aveau de făcut, oamenii nu o ocoleau, pentru că Marta ştia cum să aprecieze munca bine făcută şi la timp, Ea vedea rolul şi importanţa fiecărui om care s-ar fi lăsat antrenat în treburile conduse de ea şi aprecia cum se cuvine fiecare mână de lucru disponibilă.

  Martei i s-a părut că Maria îşi pierde timpul stând fără treabă, tocmai când ea avea atâta nevoie de o mână de ajutor, aşa că L-a rugat pe Mântuitorul să intervină pentru a mobiliza resursele utilizate ineficient ale Măriei. Dar aici, orientarea şi spiritul de observaţie al Martei au dat greş. Ea vedea numai la suprafaţa lucrurilor. Nu putea pătrunde expresia de uimire şi încântare cu care Maria asculta cuvintele aducătoare de lumină şi speranţă ale Mântuitorului. Ea vedea numai valoarea de întrebuinţare a lucrurilor şi nu putea aprecia solemnitatea calmă şi vindecătoare a timpului de comuniune cu Dumnezeu. Marta mai avea de lucrat la scara de valori.

  Succesul la un pas de tine:

  A urmări doar eficienţa şi randamentul nu e întotdeauna suficient. Ai nevoie uneori de opriri şi evaluări. Succes în aplicarea schimbărilor necesare!

  Marta - ordinea priorităților - 2019. A urmări doar eficienţa şi randamentul nu e întotdeauna suficient. Ai nevoie uneori de opriri şi evaluări. Succes în aplicarea schimbărilor necesare!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...