Articolul precedentVégső üzenet az ifjúsághoz
  Articolul următorE special pentru tine

  Fariseul – păcate specifice

  Pe când vorbea Isus, un fariseu L-a rugat să prânzească la el. El a intrat şi a şezut la masă. Fariseul a văzut cu mirare că Isus nu Se spălase înainte de prânz. Luca 11:37,38

  Deşi nu avea prea multe legături cu fariseii, Hristos aprecia fiecare ocazie de a fi în mijlocul lor, pentru a le transmite soliile de care aceştia aveau nevoie. Stilul Său de viaţă era diferit de al lor şi acest lucru producea uneori stânjeneală când se aflau împreună. Hristos nu Se simţea apăsat de aşteptările fariseilor şi Se comporta cu absolută naturaleţe, fructificând fiecare întrebare sau dilemă care s-ar fi stârnit prin felul Său de a fi.

  Una dintre observaţiile Sale a fost aceea că fariseii erau preocupaţi mai mult de curăţirea exterioară decât de cea lăuntrică. Direcţia de purificare specifică fariseilor era dinspre exterior spre interior. Din nefericire, lucrurile se opreau la suprafaţă.

  În consecinţă, actele lor de ajutorare şi îngrijire a celor în nevoie erau însoţite de răceală şi neglijenţă. Inima lor nu era prezentă şi nu reuşea să umple de valoare şi căldură faptele îndeplinite cu măiestrie rituală rece şi neatrăgătoare.

  Dorinţa lor de întâietate îi facea să dea năvala după poziţiile de onoare publică, neglijând modestia şi adevărata nobleţe.

  Fariseii le cereau altora să aducă la îndeplinire lucruri pe care ei nu erau dispuşi să le facă. Ei îşi asumau doar rolul de poruncitori, nu şi de exemplu.

  În mod deliberat, fariseii acordau mare importanţă detaliilor, considerând esenţialul fără valoare. Pentru ei, formele erau mai importante decât conţinutul.

  Succesul la un pas de tine:

  Respinge aşa o filosofie de viaţă, care nu este de mare folos sufletesc!

  Fariseul - păcate specifice - 2019. Respinge aşa o filosofie de viaţă, care nu este de mare folos sufletesc!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...