Articolul precedentVégső üzenet az ifjúsághoz
  Articolul următorE special pentru tine

  Fariseul – păcate specifice

  Pe când vorbea Isus, un fariseu L-a rugat să prânzească la el. El a intrat şi a şezut la masă. Fariseul a văzut cu mirare că Isus nu Se spălase înainte de prânz. Luca 11:37,38

  Deşi nu avea prea multe legături cu fariseii, Hristos aprecia fiecare ocazie de a fi în mijlocul lor, pentru a le transmite soliile de care aceştia aveau nevoie. Stilul Său de viaţă era diferit de al lor şi acest lucru producea uneori stânjeneală când se aflau împreună. Hristos nu Se simţea apăsat de aşteptările fariseilor şi Se comporta cu absolută naturaleţe, fructificând fiecare întrebare sau dilemă care s-ar fi stârnit prin felul Său de a fi.

  Una dintre observaţiile Sale a fost aceea că fariseii erau preocupaţi mai mult de curăţirea exterioară decât de cea lăuntrică. Direcţia de purificare specifică fariseilor era dinspre exterior spre interior. Din nefericire, lucrurile se opreau la suprafaţă.

  În consecinţă, actele lor de ajutorare şi îngrijire a celor în nevoie erau însoţite de răceală şi neglijenţă. Inima lor nu era prezentă şi nu reuşea să umple de valoare şi căldură faptele îndeplinite cu măiestrie rituală rece şi neatrăgătoare.

  Dorinţa lor de întâietate îi facea să dea năvala după poziţiile de onoare publică, neglijând modestia şi adevărata nobleţe.

  Fariseii le cereau altora să aducă la îndeplinire lucruri pe care ei nu erau dispuşi să le facă. Ei îşi asumau doar rolul de poruncitori, nu şi de exemplu.

  În mod deliberat, fariseii acordau mare importanţă detaliilor, considerând esenţialul fără valoare. Pentru ei, formele erau mai importante decât conţinutul.

  Succesul la un pas de tine:

  Respinge aşa o filosofie de viaţă, care nu este de mare folos sufletesc!

  Fariseul - păcate specifice - 2019. Respinge aşa o filosofie de viaţă, care nu este de mare folos sufletesc!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...