Articolul precedentA vég előtt
  Articolul următorFără egal

  Bogatul prosper – materialism dement

  …Şi voi zice sufletului meu: „Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea şi veseleşte-te!” Luca 12:19

  Bogatul prosper din această parabolă nu ştia prea bine cum se înmulţeşte rodul câmpului, al viţei şi al cirezilor sale. El era destul de departe de osteneala muncilor grele ale pământurilor sale. Era inconştient de transpiraţia slugilor care lucrau ogoarele. El nu se simţea dependent şi îndatorat faţă de credincioşia şi hărnicia oamenilor care ţineau toate lucrurile în ordine. Respectul lui pentru ei şi pentru munca lor era departe de a fi ceea ce trebuia.

  Acest bogat suferea şi de o confuzie cumplită în ceea ce priveşte rolul său în propriul sistem economic. El credea că, în timp ce alţii au datoria să muncească, partea lui era să huzurească şi să consume. După părerea lui, munca altora nu ar avea sens şi finalitate dacă bunurile obţinute nu ar fi fost destinate consumului său depravat şi egoist. În afară de propria persoană şi cei ai casei sale, el nu mai vedea şi pe alţii care să poată beneficia de averile sale.

  Dar cea mai grea confuzie era în legătură cu proprietatea reală a bunurilor sale mobile şi imobile. El se comporta ca un stăpân absolut al posesiunilor sale. Nu putea să vadă şi să recunoască suveranitatea lui Dumnezeu asupra bunurilor pe care el le deţinea în folosinţă exclusivă.

  Prin urmare el nu se sinchisea să-I mulţumească şi să-L recunoască drept Posesor ultim al tuturor lucrurilor. Trăind în afara preocupărilor spirituale, bogatul prosper ducea o viaţă de confuzie sufletească şi morală. El confunda saţietatea pântecelui plin de bunătăţi cu starea de bine sufletesc. El elogia satisfacerea poftelor primare ca fiind cea mai înaltă formă a progresului.

  Succesul la un pas de tine:

  Confuzia bogatului prosper a străbătut peste veacuri şi continuă să aducă şi astăzi înstrăinare. Succes în a-L identifica pe Dumnezeu ca Dăruitor şi Susţinător a toate!

  Bogatul prosper - materialism dement - 2019. Confuzia bogatului prosper a străbătut peste veacuri şi continuă să aducă şi astăzi înstrăinare. Succes în a-L identifica pe Dumnezeu ca Dăruitor şi Susţinător a toate!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...