Articolul precedentA megfelelő magatartás
  Articolul următorScris cu pixul argintiu

  Un fariseu de seamă – primatul dărniciei

  Ci, când dai o masă, cheamă pe săraci, pe schilozi, pe şchiopi, pe orbi. Şi va fi ferice de tine, pentru că ei n-au cu ce să-ţi răsplătească; dar ţi se va răsplăti la învierea celor neprihăniţi. Luca 14:13,14

  Un alt păcat al fariseilor era acela al căutării recompenselor directe şi imediate. Interesul personal se dădea pe faţă în fiecare faptă sau manifestare publică. Ei încercau să profite din orice lucru. Atunci când organizau mese, se gândeau cum vor fi şi ei, la rândul lor, invitaţi la mesele celor pe care-i invitaseră.

  În acest context, Isus a început să-i înveţe despre dărnicie. Aceasta este dragostea adevărată aplicată la situaţii de nevoie. Dărnicia devine o trăsătură de caracter care reflectă chipul lui Dumnezeu. Ea se învaţă numai de la Dumnezeu.

  Prin natura sa, omul este egoist şi profitor. În mod natural gândurile sale sunt orientate spre folosul său. Fariseii excelau în această privinţă. Sistemul religios conceput de ei nu era în stare să producă transformări profunde în sistemul de gândire şi în stilul de viaţă. În timp ce fariseii erau preocupaţi de scrupule de puţină valoare spirituală, viaţa lor era marcată de dezinteres şi nepăsare faţă de cei în nevoie.

  Mântuitorul prezintă aici cauza persoanelor dezavantajate ca fiind în centrul atenţiei lui Dumnezeu. Încurajându-i pe mai-marii poporului să se gândească la săraci când aveau să ofere o masă, Mântuitorul a ridicat la rangul de cinste purtarea de grijă faţă de aceştia. El a arătat spre viaţa de apoi ca fiind dependentă de calitatea dărniciei din această viaţă. Virtutea câştigată prin exerciţiul dărniciei va fi recunoscută ca argument în favoarea mântuirii personale şi ca dovadă a progresului iubirii divine în viaţa de pe pământ a credinciosului.

  Succesul la un pas de tine:

  Practicarea dărniciei sistematice este o sursă de satisfacţie şi împlinire personală, prezentă şi viitoare. Succes în descoperirea şi aplicarea ei!

  Un fariseu de seamă - primatul dărniciei - 2019. Practicarea dărniciei sistematice este o sursă de satisfacţie şi împlinire personală, prezentă şi viitoare. Succes în descoperirea şi aplicarea ei!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...