Servul credincios – fidelitate și discernământ

  Cine este ispravnicul credincios şi înţelept, pe care-l va pune stăpânul său peste slugile sale, ca să le dea partea lor de hrană la vremea potrivită? Luca 12:42

  Pentru a ilustra şi exemplifica portretul robot al conducătorului ideal, Mântuitorul a spus pilda servului credincios şi înţelept. În lipsa stăpânului, acesta trebuia să administreze casa şi oamenii în aşa fel încât acestea să se dezvolte în condiţii optime. Este dat aici modelul hrănirii personalului. Pentru a obţine cele mai bune performanţe, administratorul din pildă trebuia să îmbine armonios două calităţi personale de bază: fidelitatea faţă de stăpân şi puterea de pătrundere pentru a aplica această credincioşie la situaţiile concrete.

  Credinţa sa faţă de stăpân constituie o motivaţie de primă mărime. Dragostea şi ataşamentul său trebuiau să străbată toate acţiunile sale. Dar el lucra cu oameni, şi credincioşia sa trebuia să ţină cont de acest aspect. Modul de hrănire şi întreţinere a celor din casă urma să determine şi ascultarea şi ataşamentul acestora faţă de cauza stăpânului. Dacă hrana avea să fie suficientă cantitativ şi de bună calitate, oamenii aveau să se simtă îngrijiţi şi apăraţi şi urmau să-şi facă în mod conştiincios treaba.

  Orele de masă trebuiau de asemenea adaptate programului şi nevoilor personalului. Ştiind că masa la ore nepotrivite poate crea probleme pentru orele de odihnă, administratorul trebuia să se dovedească expert şi în această privinţă. Una peste alta, acest conducător trebuia să dovedească echilibru şi armonie în coordonarea generală a programului, cu un ochi permanent deschis spre nevoile oamenilor.

  Succesul la un pas de tine:

  În tensiunea dintre obiectivele de îndeplinit şi nevoile oamenilor, se va găsi totdeauna un punct de echilibru pentru eficienţă maximă.

  Servul credincios - fidelitate și discernământ - 2019. În tensiunea dintre obiectivele de îndeplinit şi nevoile oamenilor, se va găsi totdeauna un punct de echilibru pentru eficienţă maximă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...