Articolul precedentCultivă inima! – partea 2
  Articolul următorValoarea unui nume

  Femeia gârbovă – dezlegare cu bucluc

  Dar femeia aceasta, care este o fiică a lui Avraam şi pe care Satana o ţinea legată de optsprezece ani, nu trebuia oare să fie dezlegată de legătura aceea în ziua Sabatului? Luca 13:16

  Reformele pe care Hristos le făcea nu puteau ocoli subiectul cel mai sensibil al religiei iudeilor: Sabatul. Modul în care îl serbau era departe de ceea ce a intenţionat Dumnezeu cu această zi sfântă. Conducătorii religioşi adăugaseră o mulţime de reguli şi restricţii, iar spiritul acestei sărbători îşi pierduse cu totul semnificaţia şi forţa de refacere. Creatorul intenţionase ca această zi să contribuie la despovărarea vieţii omeneşti de orice apăsare şi grijă, dar în realitate. Sabatul iudeilor de pe timpul lui Hristos era cea mai împovărată şi obositoare zi.

  În procesul de reformare a vieţii spirituale şi religioase. Mântuitorul intenţiona să atragă atenţia asupra direcţiilor principale. Din acest motiv. El a procedat la câteva vindecări în Sabat; vreo şapte. Prin acest lucru. El dorea să atragă atenţia asupra adevăratului spirit al Sabatului. Sigur că Hristos putea evita discuţiile pe acest subiect, dar a păstra tăcerea asupra acestui lucru ar fi însemnat o neîmplinire a misiunii Sale.

  Vindecând-o pe femeia gârbovă chiar într-o zi de Sabat, Hristos a dorit să sublinieze că bucuria eliberării de orice fel de apăsare este compatibilă cu ceea ce ar trebui să fie Sabatul. Sigur că prin acest fapt Mântuitorul contravenea regulilor impuse de oameni, dar El dorea să atragă atenţia că regula esenţială stabilită de Dumnezeu era ca Sabatul să fie o zi a bucuriei sfinte, a eliberării de poveri şi a refacerii puterilor obosite din cursul săptămânii.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi face modificări privind modul de a petrece ziua de odihnă, astfel ca ea să corespundă mai bine scopului de vindecare şi refacere pentru care a fost creată.

  Femeia gârbovă - dezlegare cu bucluc - 2019. Poţi face modificări privind modul de a petrece ziua de odihnă, astfel ca ea să corespundă mai bine scopului de vindecare şi refacere pentru care a fost creată.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...