Judecătorul nedrept – lehamite și stăruință

  Totuşi, pentru că văduva aceasta mă tot necăjeşte, îi voi face dreptate, ca să nu tot vină să-mi bată capul Luca 18;5

  Dumnezeu lucrează la fel de bine prin analogie şi paralelisme, ca şi prin contrast. Pilda judecătorului nedrept este după cel de-al doilea model. Spre deosebire de judecătorul din parabolă, Dumnezeu este permanent favorabil celor care apelează la serviciile Sale de a li se face dreptate. Dacă uneori răspunsul Său întârzie, acest lucru nu este urmarea rezistenţei Lui faţă de cererile noastre, ci a altor factori care intră în discuţie. Graba sau întârzierea lui Dumnezeu este întotdeauna în favoarea noastră.

  Textul de astăzi subliniază importanţa şi rolul stăruinţei şi consecvenţei în dezvoltarea credinţei mântuitoare. Văduva din parabolă a fost nevoită să insiste foarte mult pe lângă un judecător plictisit şi necredincios. Dar chiar şi în aceste condiţii nefavorabile, plângerea ei a primit răspunsul corespunzător.

  Învăţătura de bază din această parabolă este credinţa celor care se pregătesc pentru a doua venire. Întrebarea dacă va găsi Hristos credinţă pe pământ este sugestivă pentru criza în care se află credinţa în zilele dinaintea revenirii Sale. Cum supravieţuirea în contextul celei de-a doua veniri este numai prin credinţă, este de la sine înţeles că Dumnezeu este interesat de dezvoltarea acesteia. El a subliniat clar că urmaşii Săi trebuie să insiste şi să nu se lase descurajaţi. Nu Dumnezeu este împotriva cererilor lor, ci credinţa lor slabă nu-i poate ajuta. Ea are nevoie de dezvoltare prin exerciţii avansate.

  Succesul la un pas de tine:

  Când te confrunţi cu lehamitea şi indiferenţa oficialilor, stăruieşte şi vei reuşi!

  Judecătorul nedrept - lehamite și stăruință - 2019. Când te confrunţi cu lehamitea şi indiferenţa oficialilor, stăruieşte şi vei reuşi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...