Judecătorul nedrept – lehamite și stăruință

  Totuşi, pentru că văduva aceasta mă tot necăjeşte, îi voi face dreptate, ca să nu tot vină să-mi bată capul Luca 18;5

  Dumnezeu lucrează la fel de bine prin analogie şi paralelisme, ca şi prin contrast. Pilda judecătorului nedrept este după cel de-al doilea model. Spre deosebire de judecătorul din parabolă, Dumnezeu este permanent favorabil celor care apelează la serviciile Sale de a li se face dreptate. Dacă uneori răspunsul Său întârzie, acest lucru nu este urmarea rezistenţei Lui faţă de cererile noastre, ci a altor factori care intră în discuţie. Graba sau întârzierea lui Dumnezeu este întotdeauna în favoarea noastră.

  Textul de astăzi subliniază importanţa şi rolul stăruinţei şi consecvenţei în dezvoltarea credinţei mântuitoare. Văduva din parabolă a fost nevoită să insiste foarte mult pe lângă un judecător plictisit şi necredincios. Dar chiar şi în aceste condiţii nefavorabile, plângerea ei a primit răspunsul corespunzător.

  Învăţătura de bază din această parabolă este credinţa celor care se pregătesc pentru a doua venire. Întrebarea dacă va găsi Hristos credinţă pe pământ este sugestivă pentru criza în care se află credinţa în zilele dinaintea revenirii Sale. Cum supravieţuirea în contextul celei de-a doua veniri este numai prin credinţă, este de la sine înţeles că Dumnezeu este interesat de dezvoltarea acesteia. El a subliniat clar că urmaşii Săi trebuie să insiste şi să nu se lase descurajaţi. Nu Dumnezeu este împotriva cererilor lor, ci credinţa lor slabă nu-i poate ajuta. Ea are nevoie de dezvoltare prin exerciţii avansate.

  Succesul la un pas de tine:

  Când te confrunţi cu lehamitea şi indiferenţa oficialilor, stăruieşte şi vei reuşi!

  Judecătorul nedrept - lehamite și stăruință - 2019. Când te confrunţi cu lehamitea şi indiferenţa oficialilor, stăruieşte şi vei reuşi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...