Articolul precedentIntervenția lui Dumnezeu
  Articolul următorCine câștigă?

  Tânărul bogat – o poruncă prea mare

  „Dacă vrei să fii desăvârşit” i-a zis Isus, „du-te de vinde ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino şi urmează-Mă.” Matei 19:21

  Cererea Mântuitorului adresată tânărului bogat ni se pare exagerată. Lui i s-a părut imposibilă. Prin urmare, a abandonat căutările pentru ceva mai bun. Acest om avea o viaţă spirituală remarcabilă, dar nu reuşea să depăşească bariera datoriilor religioase şi să obţină marea bucurie pe care inima sa o dorea.

  Învăţătorul a ştiut exact care este adevărata cauză şi care este lucrul lipsă din sistemul vieţii spirituale a acestui om. Hristos ştia şi dificultăţile majore pe care acesta le întâmpina în aflarea secretului fericirii sufleteşti. Discuţia destul de amplă premergătoare provocării finale avea meritul de a-l face pe om conştient că Dumnezeu apreciază luptele şi străduinţele sale prezente, dar că soluţia se află într-o abordare nouă şi radicală a acestei căutări.

  Punctul central al reuşitei sau nereuşitei tânărului bogat se afla în domeniul relaţiilor sale cu propriile posesiuni. Dacă această relaţie putea fi schimbată, atunci marea bucurie căutată şi dorită i-ar fi putut aparţine. Amploarea schimbării era mult mai mare de cum putea admite acest om. Atâta vreme cât el continua să caute bucuria cea mare în consumul materialismului său practic, ceea ce căuta nu avea să fie descoperit niciodată, pentru că direcţia era greşită. Bucuria pe care el o vedea pe faţa copiilor binecuvântaţi de Isus nu venea pe drumul pe care se afla el. Nu lucrurile materiale produceau acea bucurie. Lipsa acestor bunuri nu-i împiedica însă pe copii să se bucure. Aceasta era marea lecţie de care tânărul bogat avea nevoie. El nu era dispus să-şi schimbe drumul şi nu a ajuns niciodată la ţintă, pentru că ea nu se afla pe drumul lui.

  Succesul la un pas de tine:

  O nouă abordare a lucrurilor este provocatoare, dar merită.

  Tânărul bogat - o poruncă prea mare - 2019. O nouă abordare a lucrurilor este provocatoare, dar merită.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...