Articolul precedentRecolta
  Articolul următorCapcana

  Petru – renunțare rentabilă

  „Iată că noi am lăsat tot şi Te-am urmat; ce răsplată vom avea?” Isus le-a răspuns: „Adevărat vă spun că, atunci când va sta Fiul omului pe scaunul de domnie al măririi Sale, […] voi, care M-aţi urmat, veţi şedea şi voi pe douăsprezece scaune de domnie şi veţi judeca pe cele douăsprezece seminţii ale lui Israel.” Matei 19:27,28

  Este important de remarcat că această discuţie a lui Hristos cu ucenicii se desfăşoară în contextul şi în continuarea episodului cu tânărul bogat. Petru avusese curajul să abandoneze pescuitul pentru a se aventura într-o experienţă profesională complet nouă. Dar cuvintele sale exprimă mai degrabă îngrijorare decât siguranţă şi credinţă. Interesându-se de răsplată, Petru dorea să fie sigur de realitatea ei. Răspunsul Mântuitorului a venit exact pe direcţia căutărilor ucenicilor. Ei erau interesaţi de ministerele împărăţiei lui Israel, şi iată că făgăduinţa învăţătorului venea chiar din această direcţie. Ce putea fi mai atractiv pentru ei decât să ştie că scaunele de domnie ale lui Israel le vor aparţine lor, şi nu altcuiva?

  Drumul renunţării era însă abia la început. Era adevărat că ucenicii lăsaseră totul pentru a se ataşa de Hristos, dar acesta era doar primul pas. Mântuitorul a subliniat faptul că vor ajunge pe scaune de domnie numai cei care L-au urmat. Pentru acest lucru, ei trebuiau să se lepede de sine în fiecare zi, să-şi ia crucea şi să-L urmeze. Acest drum al renunţării avea să devină noul lor mod de a fi.

  Fiinţa umană nu poate suporta statutul de independenţă totală. Omul trebuie să depindă de cineva. Dacă acesta avea să fie Dumnezeu, calea spre împlinire a ucenicilor avea să fie asigurată. Pentru păstrarea acestui statut, ucenicii trebuiau să-şi menţină poziţia de renunţare de la început.

  Succesul la un pas de tine:

  Profitul unor investiţii nu vine imediat. Este nevoie de răbdare şi sacrificiu până la capăt. Atunci se va dovedi că a meritat efortul.

  Petru - renunțare rentabilă - 2019. Profitul unor investiţii nu vine imediat. Este nevoie de răbdare şi sacrificiu până la capăt. Atunci se va dovedi că a meritat efortul.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...