Articolul precedentSă mergem la pescuit
  Articolul următorArma celor puternici

  Iacov și Ioan – aspirație și inconștiență

  Isus le-a răspuns:„Nu ştiţi ce cereţi. Puteţi voi să beţi paharul pe care am să-l beau Eu sau să fiţi botezaţi cu botezul cu care am să fiu botezat Eu?” Marcu 10:38

  Întăriţi în convingerea că ei vor stăpâni lumea, ucenicii au îndrăznit să meargă mai departe şi să se asigure că-şi pot rezerva cele mai bune locuri. Dar această cerere s-a dovedit a fi prematură. Aspiraţia lor era asociată cu multă inconştienţă. Ei nu ştiau nici care este drumul durerii pe care urma să umble Hristos şi nici implicaţiile pe termen lung ale uceniciei lor.

  Remarca Mântuitorului probabil că i-a şocat, dar ideile lor despre împărăţie erau prea adânc înrădăcinate pentru a putea face loc realităţilor drumului lor către desăvârşire. Semnificaţia celor spuse de Hristos avea să fie înţeleasă numai la vremea împlinirii.

  În timp ce Mântuitorul avea să-şi bea paharul durerii atât în grădina Ghetsemani, cât şi pe cruce, niciunul dintre ucenicii Săi nu a intenţionat măcar să încerce să facă acelaşi lucru. În mod instinctiv, ei s-au protejat de stresul expunerii în public, căutând mai degrabă liniştea şi siguranţa camerei de sus, unde s-au baricadat de frica iudeilor. Hristos a înfruntat moartea, în timp ce ei o evitau cu orice preţ.

  Totuşi dorinţa lor a fost îndeplinită. Curând după Cincizecime, Irod a dorit să câştige bunăvoinţa iudeilor deranjaţi de dezvoltarea mişcării creştine şi l-a executat pe Iacov, fratele lui loan. El promisese că va bea paharul şi i s-a oferit ocazia să se achite de propria făgăduinţă. La rândul lui, Ioan a fost botezat din plin cu acelaşi botez de foc al încercărilor extreme. Cazanul cu ulei încins şi detenţia pe insula Patmos făceau parte din acest scenariu.

  Succesul la un pas de tine:

  Aspiraţiile noastre se asociază adesea cu foarte multă inconştienţă. Dacă vom rămâne însă consecvenţi credinţei şi viziunii noastre corecte, vom avea putere să ajungem la împlinire.

  Iacov și Ioan - aspirație și inconștiență - 2019. Aspiraţiile noastre se asociază adesea cu foarte multă inconştienţă. Dacă vom rămâne însă consecvenţi credinţei şi viziunii noastre corecte, vom avea putere să ajungem la împlinire.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...