Articolul precedentVoi fi acolo
  Articolul următorPoți să ierți?

  Orbul Bartimeu – ocazie de aur

  El a auzit că trece Isus din Nazaret şi a început să strige: „Isuse, Fiul lui David, ai milă de mine!” Marcu 10:47

  Cineva spunea că ocaziile au un singur smoc de păr în vârful capului şi, dacă nu o apuci la momentul oportun, ocazia se pierde. Uneori aceasta revine, dar de cele mai multe ori nu. Aşa că, atunci când vine momentul prielnic, el se cere a fi folosit.

  Orbul Bartimeu auzise de multă vreme vorbindu-se despre Isus. El a început să-şi pună încrederea în puterea Lui de a-i reda vederea, dar nu avusese nicio ocazie să-L întâlnească. Era pregătit şi aştepta momentul de aur. El mai ştia că uneori ocaziile pot fi produse, dar evalu-ându-şi posibilităţile, şi-a dat seama că putea întreprinde puţine lucruri în această privinţă. Singura lui speranţă a rămas să aştepte.

  Binecuvântată a fost ziua în care orbul Bartimeu a auzit că trece Isus din Nazaret. Lipsa văzului a făcut ca simţul auzului să fie foarte ascuţit. Când şi-a dat seama că Isus trecea, orbul a apreciat corect situaţia, că timpul de intervenţie era foarte scurt, aşa că s-a grăbit să-şi facă simţite durerea şi nevoia.

  Bartimeu a înţeles că singura modalitate de a merita intervenţia divină era mila lui Dumnezeu. Singura sa cerere a fost lansată numai în această speranţă. Probabil că, în disperarea şi graba sa, orbul striga destul de tare, astfel că cei prezenţi au început să fie deranjaţi de ţipetele omului. Când ei au încercat să-l facă să înceteze, orbul a ştiut că era foarte aproape de reuşită, aşa că şi-a intensificat efortul. În momentul în care oamenii i-au spus că Isus îl cheamă, Bartimeu se considera deja învingător în cursa spre izbăvire de neputinţă şi boală. Lăudându-i credinţa, Isus i-a redat vederea şi, odată cu ea, şi bucuria de a trăi.

  Succesul la un pas de tine:

  Ocaziile trebuie pândite şi vânate, cele care te ocolesc pot fi provocate. Şi unele, şi altele se cer folosite la justa valoare.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...