Articolul precedentMașini de nor
  Articolul următorCuvinte pe nisip

  Zacheu – reabilitare nesperată

  Isus i-a zis:„Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, căci şi el este fiul lui Avraam.” Luca 19:9

  Meseria lui Zacheu era bănoasă, dar nu era bine văzută. Starea sa materială bună era plătită greu cu un tribut de dispreţ din partea vecinilor şi a tuturor. Dar şi pentru Zacheu şi casa lui exista speranţă de reabilitare. Aceasta nu venea nicidecum de la conducătorii cei mari de la Ierusalim, ci de la un învăţător care călătorea din loc în loc pentru a face bine la toţi şi pentru a propovădui mântuirea.

  O altă problemă a lui Zacheu era statura sa mică. Nu îl deranjau atât de mult glumele oamenilor făcute pe această temă, cât neputinţa sa de a-L vedea pe Isus. Învingându-şi orice teamă că cineva ar putea face remarce răutăcioase, Zacheu s-a urcat repede într-un pom de pe marginea drumului pe unde avea să treacă Isus. Ridicându-se deasupra situaţiei sale joase, nu numai că a reuşit să-L vadă pe Hristos, dar s-a făcut imediat remarcat de Acesta. Gestul său nu putea trece neobservat şi nefructificat.

  Când a ajuns în dreptul pomului unde se afla Zacheu şi Şi-a îndreptat privirea spre el, Hristos a cunoscut îndată că aceasta era ocazia cea mare, aşa că planul Său de lucru a cuprins întreaga casă a vameşului.

  Afirmaţia publică a învăţătorului că va intra în casa lui Zacheu pentru masa de părtăşie i-a dat aripi acestuia, care s-a lansat în tot felul de declaraţii şi făgăduinţe de îndreptare a vieţii şi faptelor sale. Interesul Mântuitorului arătat în mod public a funcţionat ca o acţiune de reabilitare a celui în cauză. Gratitudinea şi recunoştinţa lui Zacheu nu mai conteneau.

  Succesul la un pas de tine:

  Atunci când întâmpini obstacole pe care alţii nu le au, poţi să te ridici deasupra lor, printr-un efort suplimentar.

  Zacheu - reabilitare nesperată - 2019. Atunci când întâmpini obstacole pe care alţii nu le au, poţi să te ridici deasupra lor, printr-un efort suplimentar.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...