Simon leprosul – măsura iubirii

  Simon I-a răspuns: „Socotesc că acela căruia i-a iertat mai mult.” Isus i-a zis: „Drept ai judecat.” Luca 7:43

  Simon Leprosul se afla intr-o situaţie jenantă. El L-a invitat pe învăţătorul la masă, dar o femeie păcătoasă din cetate a intrat nepoftită, a spart un vas de alabastru cu mir de nard de mare preţ şi a început să ungă picioarele şi capul Oaspetelui său. Acest fapt părea că îi tulbură şi pe unii dintre ucenici, aşa că a fost nevoie ca Isus să clarifice lucrurile, în loc să îndepărteze femeia cu pricina, Mântuitorul a pus în discuţie o problemă de logică.

  Aparent, judecata pe care trebuia s-o rostească Simon nu avea legătură cu scena în mijlocul căreia Se afla Isus. Acesta nu era un mod de a le îndrepta atenţia în altă parte, ci de a ajunge la esenţa lucrurilor. Hristos dorea să le explice lui Simon şi celor prezenţi semnificaţia comportamentului bizar al acestei femei.

  Un cămătar a iertat doi datornici care nu-şi puteau plăti datoria. Cum sumele datorate erau foarte diferite, era normal ca şi gratitudinea datornicilor să fie diferită. Acum a înţeles Simon unde voia învăţătorul să ajungă. Această risipă judecată aspru de el şi de ucenici nu era altceva decât un mod original în care femeia înţelegea să-şi exprime recunoştinţa. Mirul de nard de mare preţ şi gesturile ei de grijă şi înmiresmare erau comportamentul de răspuns faţă de marea dragoste pe care ea o simţise, primind iertarea şi îndreptăţirea vieţii sale păcătoase. Simon era de acord că această femeie avea multe păcate şi grele, iar gestul ei era un argument în favoarea neprihănirii ei prin credinţă, pe când atitudinea lui Simon şi Iuda demonstra exact contrariul.

  Succesul la un pas de tine:

  Când este vorba de a ne exprima gratitudinea fi a măsura dragostea, nu mai funcţionează regulile economiei obişnuite, trecem la altă scară de valori.

  Simon leprosul - măsura iubirii - 2019. Când este vorba de a ne exprima gratitudinea fi a măsura dragostea, nu mai funcţionează regulile economiei obişnuite, trecem la altă scară de valori.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...