Maria – parfum de zile mari

  Când a auzit Isus, le-a zis: „De ce faceţi supărare femeii? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine.” Matei 26:10

  Numărul relatărilor care se regăsesc în toate cele patru evanghelii nu depăşeşte cifra 15, dintr-un total de 180. Majoritatea acestor pasaje prezente în toate evangheliile sunt referitoare la suferinţa, moartea şi învierea Mântuitorului. Şi totuşi episodul vasului de mir de nard este unul dintre aceste rarisime situaţii. Hristos a promis că oriunde se va propovădui Evanghelia, va fi prezentată şi această faptă a Măriei. Apariţia ei în toate evangheliile este o primă împlinire a acestei promisiuni divine.

  Care este semnificaţia acestui gest am aflat deja de la Simon Le-prosul, care a dezlegat corect problema de logică pusă de Mântuitorul. Dar profunzimea gestului depăşeşte cu mult răspunsul şi intuiţia lui Simon.

  În multe privinţe, sensibilitatea spirituală şi discernământul Măriei mergeau mai departe decât cele ale celor mai capabili dintre ucenici. De fapt, Maria era un ucenic neoficial, din moment ce aflăm că ea lua lecţii de la Hristos în ciuda faptului că sora ei, Marta, era deranjată de acest lucru. Concentrarea atenţiei şi devotamentul personal îi confereau Măriei un nivel de pătrundere spirituală remarcabilă. Atunci când Isus a vorbit despre moartea Sa ucenicilor, aceştia s-au dovedit foarte greoi la minte, dar când acelaşi subiect i-a fost prezentat Măriei, ea se pare că l-a înţeles mai bine, din moment ce Mântuitorul afirmă că unul dintre motivele ungerii Sale cu untdelemn de mare preţ era un fel de pregătire pentru moartea şi îngroparea Sa. Faptul că Maria a ajuns prima la mormânt şi a fost prima care a vorbit cu El după înviere demonstrează cât de avansată era experienţa ei creştină.

  Succesul la un pas de tine:

  Dumnezeu onorează orice efort de a-L cunoaşte şi a-L servi cât mai bine.

  Maria - parfum de zile mari - 2019. Dumnezeu onorează orice efort de a-L cunoaşte şi a-L servi cât mai bine.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...