Articolul precedentSemnificația numelui
  Articolul următorUau! „ciocul mic”

  Doi fii – a zice și a face

  „Care din amândoi a făcut voia tatălui său?”„Cel dintâi” au răspuns ei. Şi Isus le-a zis:„Adevărat vă spun că vameşii şi curvele merg înaintea voastră în împărăţia lui Dumnezeu.” Matei 21:31

  Între declaraţii oficiale şi realitatea faptelor există mereu o diferenţă. Cuvintele spuse şi poziţiile exprimate au valoarea lor. Cuvintele sunt amintite ca fiind martore la propria judecată. Ele exprimă, sau pot exprima, o realitate interioară care va cântări greu la stabilirea soartei veşnice a fiecăruia. Dar Mântuitorul a arătat că faptele sunt dovezi mai puternice decât cuvintele. Faptele sunt o măsură mai exactă a caracterului, iar ceea ce se are în vedere înaintea lui Dumnezeu este caracterul.

  Pentru a ilustra valoarea finală a faptelor, învăţătorul a spus o pildă. Erau doi fii care au fost solicitaţi de tatăl lor să lucreze în vie. Unul a promis şi nu a mers, celălalt s-a împotrivit la început, apoi i-a părut rău şi a mers totuşi să lucreze. Logica acestei ilustraţii este cât se poate de simplă. Forţa ei este considerabilă.

  Vor fi în cer oameni care vor fi salvaţi pe baza mărturisirii credinţei lor. Ei şi-au exprimat în cuvinte ataşamentul faţă de adevăr, dar lucrurile nu s-au terminat odată cu această declaraţie de credinţă. Ei au fost gata să pecetluiască, prin viaţa lor, cuvintele spuse.

  Pilda cu cei doi fii are totuşi şi o anumită subtilitate. Între a zice şi a face se află alte două realităţi. Una este voia tatălui şi cealaltă este părerea de rău a celui care se întoarce. Atunci când cineva se pocăieşte de ceea ce spun cuvintele şi faptele sale, pentru a se interesa de voia divină şi a se supune ei, situaţia lui veşnică va deveni superioară celor care se mulţumesc doar să facă promisiuni de ascultare lui Dumnezeu, fără nicio acoperire în aurul faptelor.

  Succesul la un pas de tine:

  Când ceva nu corespunde cu poziţia ta oficială, poţi compensa prin pocăinţă şi fapte noi.

  Doi fii - a zice și a face - 2019. Când ceva nu corespunde cu poziţia ta oficială, poţi compensa prin pocăinţă şi fapte noi.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...