Articolul precedentSă alergăm în alergarea…
  Articolul următorProfii

  Bănuțul văduvei – acoperire în aur

  Atunci Isus a chemat pe ucenicii Săi şi le-a zis: „Adevărat vă spun că această văduvă săracă a dat mai mult decât toţi cei ce au aruncat în vistierie ” Marcu 12:43

  Valoarea faptelor pe care le facem sau ne abţinem de a le face nu se măsoară întotdeauna numai în preţul direct socotit în bani. Mai există un element care poate schimba foarte mult valoarea lor ultimă. Trăirea sufletească pe care o exprimă, intenţia ascunsă şi motivele faptelor noastre sunt de o valoare care poate depăşi cu mult suma vizibilă adusă înaintea lui Dumnezeu.

  Într-o zi, Mântuitorul stătea cu ucenicii Săi în apropierea locului unde se aduceau darurile pentru nevoile templului din Ierusalim, învăţătorul Se uita la sumele pe care oamenii le depuneau în vistierie şi le compara cu motivele asociate acelor bani. Aparent, unii aduceau sume mari, dar aurul sufletului lor era extrem de puţin, ceea ce făcea ca banii oferiţi să-şi piardă considerabil din valoare. Ceea ce se înregistra, în realitate, în dreptul lor erau sume modice, în ciuda mărimii vizibile a cifrei darurilor lor. Motivul dăruirii lor era arătarea în afară şi mândria deşartă.

  Atunci când a apărut o văduvă săracă şi a depus doar doi bănuţi, Mântuitorul a citit dragostea şi devotamentul asociat acestei sume modeste şi le-a atras atenţia ucenicilor asupra paradoxului la care erau martori. Învăţătorul i-a ajutat să vadă, dincolo de aparenţe, realitatea ultimă. În ciuda sumei insignifiante la vedere, în dreptul acestei femei s-a înregistrat o sumă care o depăşea pe cea a tuturor celorlalţi la un loc. Consacrarea personală asociată acestei dăruiri de bani şi raportul dintre ceea ce-i mai rămânea pentru cheltuielile personale şi ceea ce îi oferea lui Dumnezeu au determinat o adevărată expandare a valorii banilor ei.

  Succesul la un pas de tine:

  Dacă pui suflet în lucrurile mici pe care le faci, valoarea lor finală poate depăşi cu mult valoarea la vedere.

  Bănuțul văduvei - acoperire în aur - 2019. Dacă pui suflet în lucrurile mici pe care le faci, valoarea lor finală poate depăşi cu mult valoarea la vedere.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...