Articolul precedentÎncrede-te și ascultă
  Articolul următorLa supărare

  Niște greci – dincolo de barieră

  Nişte greci dintre cei ce se suiseră să se închine la praznic, s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galileii, l-au rugat şi au zis: „Domnule, am vrea să vedem pe Isus.” Ioan 12:20,21

  Este interesantă dorinţa de a-L vedea pe Isus a acestor reprezentanţi ai culturii majoritare a lumii Noului Testament. Cultura greacă a fost cea care a cucerit întreaga lume, chiar şi după ce Grecia încetase de mult să mai joace un rol politic sau militar. Se spune, pe drept cuvânt, că romanii i-au cucerit pe greci, dar cultura grecească i-a cucerit pe romani.

  Încă nu sosise vremea marilor călătorii misionare ale lui Pavel, şi deja lumea greacă se interesa de noua religie a creştinismului. Hristos constituia o adevărată atracţie pentru cei dintre neamuri. El răspundea unei nevoi neîmplinite de ofertele culturii greceşti. Panteonul zeilor din Olimp, sau de la Roma, era plin de violenţă, decădere şi corupţie, în timp ce inima acestor greci căuta în continuare bunătatea, puritatea şi dragostea. Ei aveau intuiţia că acest învăţător ar putea fi un răspuns îndestulător la căutările şi neliniştea lor, de aceea au venit să se convingă cu propriii ochi.

  Una este ca cineva să ţi-L recomande pe Hristos, chiar şi pe baza unei cunoştinţe autentice, şi alta este ca personal să faci constatarea de rigoare. Grecii care au venit să-L vadă pe Isus năzuiau după o experienţă religioasă superioară nivelului formal şi teoretic. Ei căutau un contact direct. Ei doreau să-L vadă pentru ca apoi să-L poată contacta mai mult decât din priviri. Dorinţa lor a fost îndeplinită, iar Filip din Betsaida a devenit primul apostol al neamurilor. Bariera dintre iudei şi neamuri începea să se ridice.

  Succesul la un pas de tine:

  Cultura modernă şi post-modernă nu trebuie să fie o barieră în calea cunoaşterii mântuitoare a lui Hristos. Îndrăzneala grecilor de altădată poate servi ca model.

  Niște greci - dincolo de barieră - 2019. Cultura modernă şi post-modernă nu trebuie să fie o barieră în calea cunoaşterii mântuitoare a lui Hristos. Îndrăzneala grecilor de altădată poate servi ca model.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...