Articolul precedentProtestul animalelor
  Articolul următorSitele lui Socrate

  Iuda – sărutul de argint

  Îndată, Iuda s-a apropiat de Isus şi I-a zis: „Plecăciune, învăţătorule!” Şi L-a sărutat. Matei 26:49

  Gesturile pe care le facem pot transmite adesea mesaje încrucişate.

  Cine ar bănui că un sărut frăţesc este de fapt un act de înaltă trădare? Cine s-ar gândi că o strângere de mână poate însemna o revărsare de mânie şi intoleranţă? Scenariile din mintea celor care stau alături sau faţă în faţă ca fraţi pot diferi atât de mult de imaginea pe care ei doresc să ne-o transmită, încât am rămâne uimiţi dacă am putea vedea realitatea nemijlocită.

  În mintea lui Iuda se prefigurase de mult un plan. El nu-şi putea imagina ca Mesia să sfârşească prin a fi răstignit de o conducere coruptă şi nevrednică. Aşa că el s-a aventurat într-un joc periculos, oferindu-se să-L dea în mâna celor care-L căutau, pentru a-L determina pe Hris-tos să Se afirme ca împărat al lui Israel. Iuda credea că Mântuitorul va purcede la eliberarea fizică a poporului ales şi dorea să-I creeze ocazia să intervină în forţă pentru a Se salva.

  Iuda facea o greşeală capitală judecând astfel. El nu a prins marea lecţie că Hristos a venit nu să Se salveze de la moarte pe Sine, ci ca, prin moartea Sa pe cruce, să salveze lumea din păcat. Această lipsă de pătrundere spirituală l-a făcut să acţioneze cu totul greşit şi păgubitor, în primul rând în propriul său dezavantaj.

  Iscarioteanul îşi făcuse calculele foarte bine, ca din toată afacerea să se aleagă şi el cu un mic beneficiu. Numai că scenariul său şi de data aceasta era cu totul străin de realitate. Orientarea sa pur materialistă i-a jucat cea mai dureroasă festă. Sărutul său de argint a fost luat în consideraţie ca un act de cea mai josnică speţă. Gestul său a pus capăt şirului de fapte care-l incriminau fără drept de apel.

  Succesul la un pas de tine:

  Nu ai niciun motiv să te temi, atâta vreme cât gesturile tale sunt acoperite în aurul sufletului şi a bunelor intenţii.

  Iuda - sărutul de argint - 2019. Nu ai niciun motiv să te temi, atâta vreme cât gesturile tale sunt acoperite în aurul sufletului şi a bunelor intenţii.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...